Ārpus Rīgas

Piena pārstādes uzņēmums "Baltic Dairy Board" martā pārtrauks regulāri iepirkt pienu

Ārpus Rīgas

Arī Ludzas novads vidusskolēniem maksās par labām sekmēm

''Ziemeļlatvijas'' galvenā redaktore Ingūna Johansone par darbaspēka piesaisti Igaunijā

Igaunija piemaksās uzņēmējiem par latviešu strādnieku apmācīšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Igaunija nolēmusi risināt darbaroku trūkumu pierobežā, maksājot uzņēmējiem par darbinieku apmācību un igauņu valodas kursiem, Latvijas Radio pastāstīja laikraksta “Ziemeļlatvija” galvenā redaktore Ingūna Johansone.

Mobilitātes programma Igaunijā sāka darboties kopš trešdienas, 14.februāra, un jebkurš Igaunijas Valgas novada uzņēmējs var vērsties pie varas iestādēm, ja grib apmācīt darbiniekus no Latvijas Valkas novada un saņemt no valsts finansējumu.

Igaunijas uzņēmēji uzskata, ka šāda palīdzība nepieciešama, ja valsts nespēj sagatavot nepieciešamos speciālistus, piemēram, metinātājus, šoferus tālbraucējus, šuvējas.

Par katru apmācamo darbinieku Valgas uzņēmēji varēs saņemt 180 eiro, tāpat valsts segs igauņu valodas kursus 1550 eiro vērtībā.

Viens šāds uzņēmējs - mentors varēs pieņemt ne vairāk par četriem darbiniekiem no Latvijas. Jau pirmajā programmas izsludināšanas dienā divi Igaunijas uzņēmumi atzina, ka viņiem būtu interese iesaistīties programmā, jo viņiem jau ir darbinieki no Latvijas.

Igaunijas uzņēmēji aktīvi meklē darbiniekus Valkā, rīkojot tikšanās Nodarbinātības valsts aģentūrā, un tas arī rada problēmas vietējiem uzņēmējiem, kuriem sāk trūkt darbaroku.  Cik Latvijas iedzīvotāju strādā Igaunijas uzņēmumos pierobežā, nav precīzi zināms, bet paši uzņēmēji lēš, ka tie varētu būt aptuveni 400 cilvēki.

Latvijas darbiniekus Igaunijā vilina labas algas, jo uzņēmēji stāsta, ka vidējā strādnieku alga ir aptuveni 800 eiro. Latvijas uzņēmumi šādas algas nemaksā, un nu jau Valkas apkaimes Latvijas uzņēmēji sākot teikt, ka viņiem trūkst strādnieku.


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti