Grāmatveži aktīvi interesējas par nodokļu reformas nestajām izmaiņām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pēdējos mēnešos pievērsis pastiprinātu uzmanību informēšanai par nodokļu reformas ietvaros pieņemto izmaiņu piemērošanu, par ko interesējas gan grāmatveži, gan uzņēmēji, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē pavēstīja Valsts ieņēmumu dienesta vadība.

Izmaiņu skaidrošanai rīkoti informatīvie semināri, sagatavoti informatīvie materiāli, turklāt ne tikai latviešu, bet arīdzan krievu un angļu valodās.

Tomēr Valsts ieņēmumu dienestā novērotais liecina, ka nodokļu maksātājiem daudzi jautājumi vēl arvien nav līdz galam skaidri.

VID ģenerāldirektores vietniece Dace Pelēkā
00:00 / 01:03
Lejuplādēt

“Šī gada divās nedēļās informatīvajā tālrunī zvanu skaits palielinājies par 80%. Pagājušā gadā grāmatveži tā mazliet iesildījās, tagad jautājumi gan no grāmatvežiem, gan arī no darba ņēmējiem tiek saņemti vairāk. Reizēm grāmatvedis vienkārši vēlreiz grib pārjautāt – izlasīju metodiskajā materiālā, pasakiet, ka pareizi sapratu,” pastāstīja VID ģenerāldirektores vietniece Dace Pelēkā.

Visbiežāk VID saņem jautājumus par iedzīvotāju ienākuma nodokli un prognozēto neapliekamo minimumu. “Reizēm ir kādas nesaprašanās vai neskaidrības, kādēļ minimums ir 0 nevis 200 eiro,” pastāstīja Pelēkā.

Tāpat tiek vaicāts par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) piemērošanu.

KONTEKSTS:

Līdz ar 2018.gadu veiktas būtiskas izmaiņas saistībā ar pērn jūlija beigās nodokļu reformas paketē paredzētajiem jauninājumiem: progresīvu iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, lielām sociālajām iemaksām un akcīzes nodokli. Tāpat jārēķinās ar izmaiņām attaisnotajos IIN izdevumos, kā arī neapliekamajā minimumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti