Pusdiena

VARAM līdz vēlēšanām cer gūt likumdevēja atbalstu pudeļu depozīta sistēmas ieviešanai

Pusdiena

Krītas Vācijas kancleres Angelas Merkeles popularitāte

"Gaso" izsūtītās gāzes uzskaites kartītes mulsina iedzīvotājus

«Gaso» izsūtītās gāzes uzskaites kartītes mulsina iedzīvotājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Daudzus iedzīvotājus, kas līdz šim bijuši "Latvijas gāzes" klienti, samulsinājušas jaunizveidotās akciju sabiedrības "Gaso" piesūtītās dabasgāzes patēriņa uzskaites kartītes. Šajās kartītēs norādīta gan dabasgāzes cena par kubikmetru, gan cena par kilovatstundu. Tas radījis neizpratni par to, cik īsti turpmāk būs jāmaksā par gāzi.

Kādreizējā dabasgāzes tirgus monopolista "Latvijas gāze" sadalīšana vēl turpinās. Nesen no "Latvijas gāzes" nodalītais gāzes sadales operators – AS "Gaso", kas turpmāk nodrošinās gāzes piegādi galalietotājiem, izsūtījusi klientiem jaunas dabasgāzes uzskaites kartītes. Daļa iedzīvotāju, kas šādas kartītes saņēmuši, ir neizpratnē par to, kam īsti turpmāk maksās par gāzi.

Iemeslus, kādēļ no "Gaso" saņemtas šādas vēstules, skaidro "Latvijas gāzes" runasvīrs Kaspars Upacieris: "Ir izveidota jauna kompānija "Gaso", kas pārņem visas "Latvijas gāzes" saistības, visu dabasgāzes sadales tīklu Latvijā. Enerģētikas likums prasa, lai šis uzņēmums veic arī patēriņa uzskaiti. Tieši tāpēc cilvēki saņem šīs dabasgāzes uzskaites kartītes no "Gaso", kas ir dabasgāzes apgādes sistēmas operators."

Vēl lielāku mulsumu iedzīvotājiem radījis tas, ka "Gaso" izsūtītajās vēstulēs norādīta gan dabasgāzes cena, kas jau ierasti tiek rēķināta par patērētajiem kubikmetriem, gan cena par kilovatstundām. Ne viens vien sapratis, ka turpmāk par gāzi būs jāmaksā vairāk.

Upacieris mierina: "To arī šobrīd prasa Enerģētikas likums, ka no kubikmetriem pāriet uz kilovatstundām. Kādu laiku, nepateikšu cik ilgi, būs šis rādījums kubikmetros. Tas tiek automātiski pārrēķināts kilovatstundās. Viss paliek pa vecam, tikai cilvēki turpmāk saņems šīs dabasgāzes uzskaites kartītes no "Gaso". Tālāk "Gaso" šos rādījumus ievadīs un nosūtīs tālāk tirgotājam, konkrētā gadījumā "Latvijas gāzei", kas savukārt piestādīs rēķinu."

Jāņem gan vērā, ka nākamā gada laikā plānots ieviest arī maksu par dabasgāzes pieslēgumu. Līdzīga sistēma jau darbojas elektroenerģijas tirgū. Tas, cik liela būs šī samaksa, šobrīd nav zināms, jo sarunas ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju vēl turpinās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti