Dienas ziņas

Latvijā aizvadīta Unesco nedēļa

Dienas ziņas

Atjauno lašveidīgo zivju migrācijas ceļu

Beidzies konkurss "Zviedrijas biznesa gada balva"

Gada jaunās uzņēmējas – dabīgās kosmētikas ražotājas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kurš gan cits, ja ne mēs paši esam atbildīgi par savu labklājību - tā pirms pieciem gadiem secināja baušķenieces Andra un Līga, sākot dabīgās kosmētikas ražošanu.

Šogad uzņēmums konkursā “Zviedrijas biznesa gada balva 2015” kļuvis par uzvarētāju nominācijā “Gada jaunais uzņēmējs”. Konkurss, kurā tiek izcelti idejām bagātākie un ilgtspējīgākie  uzņēmumi, Latvijā norisinājās jau septīto reizi.

Interese par dabīgu un videi draudzīgu kosmētiku Andrai bijusi jau sen. Līdzīgi domājusi arī Līga, un, lai gan abas jaunās uzņēmējas pēc profesijas ir psiholoģes, pirms pieciem gadiem saņēmušās drosmi ielēkt arī biznesa vilcienā. „Andra ar savu aizrautību jau bija ievilkusi mūs visus iekšā, un mēs baudījām Andras radītos produktus. Tad kādā sieviešu pasākumā mēs to skaļi pateicām - šis hobijs varētu attīstīties kā mūsu bizness. Kopš tie vārdi tika pateikti, viss arī tā aizgāja,” stāsta jaunā uzņēmēja Līga Elmane.

Viņu papildina Andra Katkeviča. „Droši vien tāpēc, ka tajā laikā mēs pieņēmām tādu svarīgu lēmumu – galu galā, kurš ir atbildīgs par mūsu labklājību, ja ne mēs paši,” saka Andra.

Uzņēmuma attīstība gan nav strauja, jo viss tiek darīts tikai pašu spēkiem bez lieliem projektiem un kredītiem. Šajā laikā izveidots produktu klāsts, nodibināti kontakti, atrastas 32 tirdzniecības vietas. Liels bija abu kosmētikas radītāju pārsteigums, ka paveiktais konkursā ''Zviedrijas biznesa balva 2015'' tika novērtēts ar uzvaru kategorijā „Gada jaunais uzņēmējs”. „Arī šī balva droši vien, ka bija likumsakarīga, lai iedotu mums jaunu enerģijas dzirksti. Iespējams, beidzot pievērsties tam, ka ārpus Latvijas ir arī Eiropa un ka mēs varam doties arī kaut kur tālāk,” pieļauj Andra Katkeviča.

Zviedrijas biznesa gada balva Latvijā tiek piešķirta jau septīto reizi. Kategorijā ''Stabili augošs un ilgtspējīgs uzņēmums'' uzvarētāja gods Olaines uzņēmumam "Dinair Filton", bet kategorijā ''Korporatīvās sociālās atbildības projekts vai iniciatīva'' uzvaras laurus plūca "Rimi Latvija".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti