FM ziņojums: ES struktūrfondi apgūti pārāk gausi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lai gan kopumā Latvijas sasniegtais progress Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļu apgūšanā uz citu Eiropas valstu fona ir vērtējams kā labs, ekonomisti pievērš uzmanību, ka gausa fondu apguve ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Latvijas ekonomika šogad attīstās lēnāk nekā cerēts.

Finanšu ministrijas (FM) ziņojuma projekts liecina, ka kopumā no Latvijai atvēlētajiem ES struktūrfondu līdzekļiem Latvijas ekonomikā šogad desmit mēnešos ir nonākuši 166,2 miljoni eiro, kas ir aptuveni 78% no plānotā apjoma.

Attiecīgi plāna neizpilde ES fondu līdzekļu apgūšanā šobrīd veido aptuveni 40 miljonus eiro. Visgausāk plāni īstenojušies projektos, kuri ir saistīti ar e-pārvaldi, informācijas un telekomunikāciju tehnoloģijām, kā arī projektos, kas saistīti ar pētniecību, tehnoloģiju attīstību un inovāciju.

Savukārt labākais progress, ievērojami pārsniedzot plānus, sasniegts nodarbinātības un darbaspēka mobilitātes programmās, kā arī mazo un vidējo komersantu konkurētspējas veicināšanas programmās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti