FM plāno jaunu kārtību, kā taksometriem likt maksāt nodokļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai izskaustu masveida nodokļa nemaksāšanu, Finanšu ministrija taksometru nozarē pieļauj iespēju ieviest jaunu kārtību - nodokļi nebūtu vis jāmaksā par nobrauktajiem kilometriem, bet ik gadu iekasētu konstantu maksu par vienu taksometru, vēsta raidījums “Aizliegtais paņēmiens.”

Raidījums jau iepriekš ziņojis, ka daudzas taksometru kompānijas šobrīd apiet pievienotās vērtības nodokļu nomaksu, nelikumīgi pagriežot atpakaļ skaitītājus. Pēc aplēsēm, valsts tādā veidā budžeta neiegūst vairāk nekā četrus miljonus eiro.

Šobrīd Rīgā vien taksometru licences saņēmušas vairāk nekā 2500 automašīnu, savukārt pērn visa gada laikā pievienotās vērtības nodoklī visa nozare samaksājusi vien pusmiljonu eiro, kas nozīmē, ka juridiski viens taksometrs dienā nobrauc ne vairāk kā četrus kilometrus.

Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašaradens („Vienotība”) norādīja, ka viena no idejām, kā izskaust negodīgos pasažieru pārvadātājus, varētu būt – likt lietā mūsdienu tehnoloģijas, lai izsekotu un analizētu katra taksometra darbību. Līdzīgi tas notiekot jau Grieķijā, kur taksometros esošais dators pieslēgts satelītam, taču, ja nozares pārstāvji būs pret tehnoloģijām, tiks meklēta cita alternatīva.

“Piedāvāsim daudz vienkāršāku, bet brutālāku risinājumu... Minimālā alga plus licence par vienu taksometru pašvaldībā, kaut tas neatbildīs kompleksajai nodokļu iemaksai,” norādīja  Ašeradens.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti