Finanšu tirgus uzraugs ļauj «Nordea» filiāli Latvijā nodot DNB īpašumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome, izvērtējot iesniegto "Nordea Bank" ("Nordea") uzņēmuma pārejas priekšlikumu, ir pieņēmusi lēmumu dot atļauju "Nordea" nodot "DNB Banka" (DNB) īpašumā "Nordea" Latvijas filiāles aktīvus un saistības. Pēc uzņēmuma pārejas DNB tiks pārdēvēta par "Luminor Bank".

Darījums starp "Nordea" un DNB paredz, ka DNB tikas nodotas "Nordea" Latvijas filiāles saistības, tiesības un pienākumi, tai skaitā ar klientiem noslēgto līgumu kopums un citi aktīvi.

Saskaņā ar kredītiestādes uzņēmuma pārejas līgumu, DNB īpašumā tiek nodotas arī "Nordea" grupai piederošo komercsabiedrību akcijas, piemēram, "Nordea" Latvijas atklātais pensiju fonds, "Nordea Pensions Latvia IPAS", "Nordea Finance" un citi. 

"Nordea" un "DNB" bankas jau iepriekš paziņojušas par stratēģiskajiem plāniem apvienot savu darbību Baltijas valstīs. Banku darbības apvienošana notiek kā uzņēmuma pāreja, kas notiek pa posmiem.

Vispirms "Nordea" Latvijas filiāle nodos DNB īpašumā "Nordea" Latvijas filiāles aktīvus. Pēc šī darījuma "Nordea" Latvijas filiāle pastāvēs kā juridisks veidojums bez aktīviem un saistībām, un saskaņā ar turpmākiem plāniem tā tiks likvidēta.

FKTK norāda, ka "Nordea" Latvijas filiāle informēs savus klientus par gaidāmajām pārmaiņām un turpmākās sadarbības posmiem. FKTK sola sekot līdzi, lai uzņēmuma pārejas process notiktu atbilstoši pārejas priekšlikumam.

Jau ziņots, ka “Nordea”  un "DNB" bankas noslēdza vienošanos par darbības apvienošanu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, lai izveidotu jaunu banku Baltijā. Nesen Eiropas Komisija apstiprinājusi "DNB" un "Nordea" darbības apvienošanu Baltijas valstīs. Plānots, ka apvienotā banka "Luminor Bank" darbu sāks šā gada 1. oktobrī.

Latvijas Komercbanku asociācijas dati liecina, "Nordea" Latvijas filiāle pēc aktīvu apmēra šā gada jūnija beigās bija ceturtā lielākā banka, bet DNB - septītā lielākā banka Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti