Finanšu ministrija piedāvā reformēt nekustamā īpašuma nodokļa sistēmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Finanšu ministrija (FM) sagatavojusi priekšlikumus nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) sistēmas reformai, lai samazinātu pēdējos gados strauji pieaugušos maksājumus.

Starp vairākiem piedāvājumiem FM kā pieņemamāko uz valdību virzīs priekšlikumu, kas paredz noteikt vai nu samazināto vai nulles likmi noteiktai mājokļa un zemes platībai par katru tajā deklarēto personu.

Par to, cik liela varētu būt vienai personai piemērojamā platība, kam pienāksies atvieglojums, vēl tiks spriests. Ministrijas ieskatā, tie varētu būt nedaudz vairāk kā 30 kvadrātmetri uz vienu cilvēku. Atlikušajai īpašuma platībai nodoklis būšot jāmaksā no pilnas likmes.

Šo priekšlikumu ministrija tuvāko nedēļu laikā virzīs izskatīšanai valdības sēdē.

Kā ziņots, sabiedrisko iniciatīvu platformā "manabalss.lv" pērn ap 12 tūkstoši iedzīvotāju pauda atbalstu ierosinājumam atcelt nekustamā īpašuma nodokli par vienīgo mājokli.

FM paziņoja, ka strādā pie nodokļa sistēmas reformas – izstrādāti kopumā seši dažādi reformu varianti. Tostarp piedāvāts lielāku slogu uzlikt biznesam, vienotu likmi dzīvojamiem īpašumiem vai sadalīt nodokli, nosakot fiksētu maksu visiem un papildu nodokli dārgajiem īpašumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti