«Fazer» grupa ražošanu no Tallinas pārcels uz Ogri un Kauņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai paaugstinātu ražošanas procesu efektivitāti, Somijas maiznīca "Fazer" investēs meitasuzņēmumā Latvijā piecus miljonus eiro, izveidojot jaunu ražotni Ogrē. Vienlaikus tiks veiktas izmaiņas ražošanā visā Baltijā, Tallinas ražotnes pilnībā pārceļot uz Latviju un Lietuvu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Fazer Bakery Baltic" biznesa rīkotājdirektors Petri Kujala.

Viņš norādīja, ka patlaban situācija maizes tirgū ir ļoti sarežģīta, jo izmaksas turpina pieaugt, bet maizes patēriņš samazinās.

"Kopējās ražošanas jaudas maizes tirgū Baltijā ir lielākas nekā tirgus pieprasījums, tāpēc, lai nostiprinātu savu konkurētspēju, esam pieņēmuši lēmumu veikt strukturālas izmaiņas ražošanas procesa organizācijā," skaidro Kujala.

Tallinas ceptuves ražošanas līnijas tiks pārceltas uz Ogres un Kauņas maiznīcām, bet Tallinas ražotne nākamā gada aprīlī tiks slēgta. Kujala piebilst, ka ceptuves slēgšana skars ne vairāk kā 95 ražotnes darbiniekus.

Kopumā Latvijā "Fazer" investēs vairāk nekā piecus miljonus eiro, izveidojot aptuveni 40 jaunas darbavietas Ogres maiznīcā. Jaunās ražotnes būvniecību plānots pabeigt 2015.gada rudenī.

Kā atzīst "Fazer Bakery Baltic" rīkotājdirektors Mindaugas Snarskis, paplašinot ražotni Ogrē, tiks nodrošinātas jaunas iespējas un nostiprināta "Fazer" produktu konkurētspēja Baltijas tirgū.

"Jaunā ražotne strādās eksportam un vienlaikus būs iespēja piedāvāt jaunus produktus arī pircējiem Baltijā. Mūsu mērķis ir ilgtermiņā nodrošināt patērētājus Baltijas valstīs ar augstas kvalitātes produkciju," norāda Snarskis.

Kā ziņots, SIA "Fazer Latvija" apgrozījums 2013.gadā bija 18,41 miljons eiro. "Fazer Latvija" ir viens no maizes tirgus līderiem, kas strādā ar diviem zīmoliem - "Fazer" un "Druva", uzņēmumā strādā vairāk nekā 250 darbinieku, un tas ir lielākais darba devējs Ogrē.

Turpretī galvenā uzņēmuma "Fazer Grupa", kas pārstāv "Fazer Latvija", gada apgrozījums pērn sasniedza rekordu grupas vēsturē - 1,7 miljardus eiro, liecina uzņēmuma pagājušā gada finanšu rezultāti.

Somijas kompānija "Fazer Grupa" ir starptautisks ģimenes uzņēmums, kas specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā. Uzņēmums strādā astoņās valstīs, un tā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. Uzņēmums ir dibināts 1891.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti