«Facebook» par konkurences pārkāpumiem būs jāmaksā 110 miljonu eiro sods

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sociālajam tīklam "Facebook" nāksies maksāt 110 miljonu eiro lielu naudassodu par konkurenci kropļojošām darbībām, iegādājoties komunikāciju lietotni "WhatsApp". Tā ceturtdien, 18.maijā, lēmis Eiropas Komisijas pretmonopola birojs.

Sods ir saistīts ar "Facebook" neizpildīto solījumu Eiropas Komisijai par to, ka pēc 19 miljardus ASV dolāru vērtā darījuma 2014. gadā "Facebook" neapvienos tai pieejamos lietotāju datus ar "WhatsApp" datiem.

Sākotnēji "Facebook" ziņoja, ka tas ir tehniski neiespējami, taču divus gadus vēlāk izrādījās, ka tā nav taisnība un uzņēmums sāka piedāvāt automātiski saskaņot "Facebook" datus ar "WhatsApp" kontu.

Pretmonopola regulatori lēmuši, ka tādējādi uzņēmums iegūst negodīgas priekšrocības salīdzinājumā ar konkurentiem, ko aizliedz Eiropas Savienības regulas.

"Facebook” vadība atzinusi savu kļūdu un paziņojusi, ka soda piespriešanu nepārsūdzēs.

Nozares eksperti norāda, ka piespriestais 110 miljonu eiro sods nav ļoti ievērojams, ņemot vērā, ka "Facebook" no reklāmdevējiem katru gadu nopelna desmitiem miljardu eiro.

Iepriekš Eiropas Savienības pretmonopola regulatoru redzeslokā par konkurences kropļošanu nonākuši arī citi lielie amerikāņu tehnoloģiju uzņēmumi, to skaitā "Apple", "Amazon" un "Google".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti