Dienas ziņas

Veco gadu aizvada ar kopīgu skrējienu

Dienas ziņas

Aizputē aizvadīts ģimeņu Vecgada volejbola turnīrs

ES investīcijas jaunu zāļu radīšanai

ES investīcijas arī Beļģijas uzņēmumam, kas pēta ādas atjaunošanu pēc apdegumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Viena no investīciju sfērām, kur ES grasās investēt, ir medicīna un viss, kas saistīts ar to. Tā pie daļas no investīciju pīrāga ticis Beļģijas uzņēmums “Flen Pharma”, kura sākums meklējams mazas meitenītes nedzīstošajos apdegumos.

Uzņēmums “Flen Farma” atrodas nelielā Beļģijas pilsētiņā Kontihā un tā darbība sākusies no neliela bērna lieliem apdegumiem. Tā bija Filipa Solī drauga meitiņa, kura smagi apdedzinājās ar grilu dārza ballītes laikā un kurai nelīdzēja esošie medikamenti, jo bija arī smaga zāļu nepanesība. “Es sazinājos ar viņas ārstiem un vaicāju, vai es drīkstu izgatavot alternatīvas zāles mazajai meitenei? Tā tas sākās. Un tā mēs sākām meklēt cita veida ārstēšanu, kas neizraisa alerģiju,” norādīja “Flen Pharma” valdes prieksšēdētājs Filips Solī.

Tā tobrīd aptiekārs Filips Solī radīja ziedi, kas vēlāk kļuva par visu viņa biznesa sākumu. Kad slimnīcas ārsts vaicāja, vai var dabūt vēl vairāk šīs ziedes, viņš vērsās pie viena no Eiropas zāļu gigantiem, lūdzot atbalstīt ražošanu. Bet saņēma atteikumu. Turpinot saviem spēkiem, pēc piecu gadu izstrādes un vēl trim gadiem, kas pagāja ziedi reģistrējot, izdevās iekarot pietiekami lielu daļu tirgus. Un, kad šis pats farmācijas gigants atgriezās un piedāvāja sadarboties, lepni parādīt viņiem durvis. Tiesa, pa savu laboratoriju durvīm tagad šeit nelaiž iekšā arī televīzijas kameras, jo sterilitāte un drošība ir pirmajā vietā. Jo materiāls, ar kuru veic pētījumus, ir kā ādas dvīņubrālis.

Uzņēmuma pārstāvis Žils Brakmans stāsta, ka laboratorijā ādai pievieno dažādas sastāvdaļas, lai pētījumi būtu pēc iespējas precīzāki.

Pētījumu turpināšanai uzņēmums saņēmis 500 000 eiro. Vai viņi bez tā nepētītu? Pētītu. Bet mazākā apjomā. Solī norāda, ka ir vēl daudz ādas slimību, ko izraisa infekcijas un bojājumi un kur nepieciešami jauni pētījumi.

Tāpat uzņēmums turpina pētījumus par baktēriju rezistenci. Mūsdienās baktērijas kļūst aizvien noturīgākas pret dažādām antibiotikām un tas arī ir liels izaicinājums zāļu ražotājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti