Eksperti: Uzņēmumu padomes vairs nekalpo par partiju «barotnēm»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Nozīmīgāko valsts kapitālsabiedrību padomes, kas izveidotas saistībā ar valsts kapitāla pārvaldības reformu, atšķirībā no savulaik pastāvējušajām, kurās lielākoties darbojās politiskajām partijām pietuvināti cilvēki, ir uzskatāmas par profesionālām.

Valts Kalniņš par valsts uzņēmumu padomēm
00:00 / 00:58
Lejuplādēt
Šādu atziņu Pārresoru koordinācijas centra (PKC) rīkotajā konferencē piektdien, 10.novembrī, pauda vairāki diskusiju dalībnieki.

 

Saskaņā ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas ieteikumu, padomes ir izveidotas 12 lielākajās valstij piederošajās kapitālsabiedrībās. To vidū ir, piemēram, "Latvenergo", "Latvijas pasts" un "Latvijas Loto".

"Providus" pētnieks Valts Kalniņš, komentējot pārvaldības reformas pirmo posmu un padomju izveidošanu, secina:

"Padomēs ir diezgan liela daļa cilvēku (..), kuri ir uzskatāmi par profesionāliem cilvēkiem, kuriem ir laba reputācija un kuri nav nekādā ziņa partiju politiskie ielikteņi.

Vēl aizvien ir situācijas, kad tas process nav viennozīmīgi gluds un visām pusēm nav vienota izpratne par to, kā būtu pareizi, un arī sabiedrībai ir pamatoti jautājumi ik pa laikam. Bet tā lielā bilde ir pārmaiņa no visaptveroša, neregulēta, lielā mērā politiski ietekmēta procesa, diezgan neattīstīta un mežonīga bieži vien uz situāciju, kas ir adekvāti regulēts [process], bet kurā ir atsevišķi nepareizi ekscesi."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti