Eksperti: Mājsaimniecību budžetu plānošana kļuvusi pārdomātāka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas darba tirgus stabilizējas, un iedzīvotāju ienākumi patlaban ir tuvu 2008.gada līmenim. Latvijas ekonomikā notikusi atgūšanās, īpaši privātajā sektorā - palielinās nodarbināto skaits, ir lielākas algas. Tāpat pēdējos gados ir būtiski samazinājies mājsaimniecību kredītsaistību apjoms.

Lai atbildētu uz jautājumiem, vai līdz ar pirktspējas palielināšanos vērojams patēriņa pieaugums un vai šobrīd iedzīvotāji aizņemas gudrāk nekā pirmskrīzes laikā, bankas „Citadele” eksperti sagatavojuši ziņojumus.

Bankas „Citadele” ekonomists Zigurds Vaikulis informēs par pirktspējas un patēriņa tendencēm. Viņš secinājis, ka mājsaimniecību rīcībā esošais ienākums pietuvojies 2008.gada virsotnei. Vienlaikus kopš tā laika mājsaimniecības vairāk atmaksājušas kredītus nekā ņēmušas jaunus, kredītmasa dilst un turpina to darīt. Kredītslogs ir samazinājies.

Zigurds Vaikulis par kredītsloga samazināšanos
00:00 / 00:38
Lejuplādēt

"Principā kredītslogs gan uz mājsaimniecībām, gan uz kompānijām Latvijā ir būtiski samazinājies salīdzinājumā ar to, kā tas bija pirms krīzes," saka Vaikulis.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti