Eiropas Komisija ļāvusi apvienot «DNB» un «Nordea» bankas Baltijas valstīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Eiropas Komisija (EK) apstiprinājusi "DNB" un "Nordea" darbības apvienošanu Baltijas valstīs. Plānots, ka darījums tiks noslēgts šā gada pēdējā ceturksnī. Pēc darījuma veiksmīgas noslēgšanas Baltijas valstīs tiks izveidota jauna banka un finanšu pakalpojumu sniedzējs – "Luminor", informē kredītiestādes.

Bankās norāda, ka EK bez nosacījumiem ir apstiprinājusi "DNB Bank" un "Nordea Bank" kopuzņēmuma izveidi Baltijas valstīs. Komisija izvērtējusi apvienošanās iespējamo konkurences ietekmi uz vairākiem privātpersonu un uzņēmumu banku tirgiem trijās Baltijas valstīs un secinājusi, ka apvienošanās neradīs bažas par konkurenci.

Bankās atzīmē, ka šis EK lēmums ir vēl viens svarīgs solis "Luminor" izveidei Baltijā. Plānots, ka darījums tiks noslēgts šā gada 4. ceturksnī. Abas bankas – "DNB" un "Nordea" – līdz darījuma slēgšanai turpinās savu darbību Baltijas valstīs kā savstarpēji konkurējoši uzņēmumi.

Darījums neietekmēs klientu apkalpošanu – tā noritēs kā ierasts. Klientu konti tiks saglabāti, un maksājumu apstrāde tiks organizēta abās esošajās banku sistēmās atsevišķi, līdz klienti tiks pārvirzīti uz jaunizveidoto kopējo bankas sistēmu katrā no Baltijas valstīm.

Pašreizējo "DNB" un "Nordea" banku klienti saņems savlaicīgu informāciju un papildu precizējumus pirms biznesa nodošanas, sola bankās.

Jau ziņots, ka “Nordea”  un "DNB" bankas noslēgušas vienošanos par darbības apvienošanu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, lai izveidotu jaunu banku Baltijā. Iepriekš plānots, ka darījums par jaunas bankas izveidošanu tiks slēgts ap šā gada 2.ceturksni.

Apvienotās bankas padomes priekšsēdētāja amatā apstiprināts Nils Melngailis.

Kā liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati, "Nordea Bank" Latvijas filiāle pēc aktīvu apmēra šā gada jūnija beigās bija ceturtā lielākā banka, bet "DNB Banka" - septītā lielākā banka Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti