«Eiropas dzelzceļa līniju» vadību plānots uzticēt Andrim Linužam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Satiksmes ministrija (SM) izsludinātajā konkursā uz Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" akcionāra no Latvijas puses SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" vienīgo valdes locekļa amatu uzvarējis Andris Linužs. To Latvijas Televīzijai (LTV) sacīja pats Linužs.

 

"Es esmu ticis uzaicināts uz Satiksmes ministriju uz tikšanos ar [Satiksmes ministrijas] valsts sekretāru [Kasparu] Ozoliņa kungu. Mums bija tāda īsa papildus intervija, kuras beigās faktiski saņēmu informāciju par to, ka es esmu uzvarējis šajā konkursā," LTV atzina Linužs. 

Linužs agrāk bijis saistīts ar virkni Ventspils uzņēmumu. Bijis gan AS "Ventspils nafta" pārstāvniecības vadītājs Kazahstānā, gan AS "Ventbunkers" valdes, gan AS "Latvijas naftas tranzīts" padomes loceklis un AS "Latvijas kuģniecība" padomes priekšsēdētāja vietnieks. Bijis arī AS "Preses nams" padomē.

Ziņu aģentūras LETA arhīvs liecina, ka SM septembra vidū izsludināja konkursu uz "Eiropas dzelzceļa līnijas" vienīgo valdes locekļa amatu. Konkurss izsludināts tādēļ, ka līdzšinējais "Eiropas dzelzceļa līniju" valdes loceklis Dins Merirands nolēma atstāt šo amatu. Merirands turpinās pildīt SM valsts sekretāra vietnieka pienākumus.

Jau ziņots, ka uzņēmums ir atbildīgs par Eiropas platuma dzelzceļa līnijas “Rail Baltica” būvniecību Latvijā. Projekts Latvijai izmaksās 1,27 miljardus eiro, bet visās trīs Baltijas valstīs kopā - 3,68 miljardus eiro. Eiropas Komisija varētu līdzfinansēt vairāk nekā 80% no kopējām projekta izmaksām.

Triju Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa iepriekš atzina, ka ātrgaitas dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" būvniecības sagatavošanas darbus Latvijā un Igaunijā plānots uzsākt 2018.gadā, bet reāla dzelzceļa līnijas izbūve varētu sākties 2019.-2020.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti