ECB ziņo par pozitīvām tendencēm eirozonas ekonomikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Eiropas Centrālas bankas (ECB) prezidents Mario Dragi paziņojis par pozitīvām eirozonas valstu ekonomikas attīstības tendencēm. Tas ir viens no iemesliem, kādēļ šī finanšu institūcija nemaina bāzes procentu likmes aizdevumiem.

“2017.gada pirmajā ceturksnī eirozonas valstu iekšzemes  kopprodukts palielinājās par 0,6%, salīdzinot ar pusprocenta pieaugumu pagājušā gada pēdējos trīs mēnešos. Ienākošie dati, tostarp aptauju rezultāti, liecina par stabilu un noturīgu pieaugumu nākotnē. Mūsu īstenotie monetārās politikas pasākumi palīdz veicināt iekšējo pieprasījumu un atvieglo aizņemšanos,” sacīja Dragi.

ECB prezidents informēja, ka vismaz līdz gada beigām netiks mainīta bāzes procentu likme aizdevumiem un turpināsies plašā obligāciju uzpirkšanas programma. Savukārt rudenī banka varētu lemt par aktīvu iegādes apjomu samazināšanu. 

Eksperti norāda, ka lēmums, visticamāk, tiks pieņemts bankas padomes 7.septembra sēdē, un tā mērķis būs inflācijas palielināšana no 1,3 līdz 2%.

Dragi jau iepriekš norādīja uz zemo inflāciju, kas kaitē valstu ekonomikas attīstībai.

Jau vēstīts, ka Eiropas Centrālā banka aktīvu iepirkšanas programmu uzsāka 2015.gada maijā. Tās mērķis bija novērst ilgstošas deflācijas periodu un veicināt eirozonas ekonomikas izaugsmi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti