Ārpus Rīgas

Tekstila nozarē Liepājā vairāk raugās Eiropas Savienības virzienā nekā Krievijas

Ārpus Rīgas

''Talsu Vēstu'' žurnāliste Mārīte Jankeleviča par Talsu bērnudārziem

Daugavpils pašvaldībā kavējas ar 30 miljonu eiro apguvi

Daugavpils pašvaldībā kavējas ar 30 miljonu eiro apguvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Daugavpils pašvaldība ir kļuvusi par pirmo pašvaldību, kas ir iekavējusi Eiropas Savienības (ES) projektu apguvi, un kavējumi sasniedz 30 miljonus eiro, liecina Finanšu ministrijas (FM) publiskotie dati.

Tā ir kopējā visu pilsētā plānoto projektu summa, kas atlikta dažādu iemeslu dēļ. Aiz Daugavpils šajā FM negatīvajā reitingā seko Satiksmes ministrija.

Daugavpilī vērienīgākie no šiem atliktajiem projektiem ir rūpniecisko zonu un degradēto teritoriju attīstība, pilsētas aizsargdambja, kā arī vairāku izglītības iestāžu renovācija.

Pašvaldības atbildīgie dienesti problēmu šajā situācijā nesaredz, jo neesot pamata bažām. Arī koalīcija domē opozicionāru kritikā vairāk redz politiskas kaislības. Tomēr bažas par finanšu apguvi Daugavpilī pastāv, apliecina FM speciālisti.

Daugavpils ir bedrē, no kuras grūti izkāpt, iniciējot ārkārtas domes sēdes sasaukšanu un akcentējot pilsētproblēmas, saka bijušais Daugavpils mērs, šobrīd jau opozīcijas deputāts no “Saskaņas” partijas Andrejs Elksniņš. Runa ir par ES fondu apguvi. Politikās kaislības ar šādu domes sēdi norāda, ka tās pilsētā nerimst, uz to vērš uzmanību deputāts no Latgales partijas un arī bijušais Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis.

FM, kas nav iesaistīta Daugavpils politisko strīdu cīņā, tomēr apliecina, ka Daugavpils ES fondu apguvē valstī reitingā ir visbēdīgākajā vietā. Runa ir par projektiem, kas mērāmi vairākos miljonos un kas var nozīmēt to, ka Daugavpils pašvaldībai ir liels risks tos nerealizēt, saka FM.

Tomēr Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis apgalvo, ka problēmas, lai arī pastāv, tiek risinātas.

Daugavpils domes attīstības nodaļas vadītāja Daina Kriviņa atzīst, ka ir vairāki iemesli, kas pašvaldībai traucē laicīgi realizēt iecerētos projektus, tostarp būvnieki.

Riski tomēr Daugavpils variantā var būt, un ir svarīgi tos novērst, uzsver Finanšu ministrijas ES fondu uzraudzības departamenta direktore Diāna Rancāne. Daugavpils gadījumā projektu īstenošanas riska zonā ir gan jau minētā degradēto teritoriju attīstība, gan vairāku pašvaldības mācību iestāžu renovācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti