Daugavpils atsakās no idejas veidot municipālās aptiekas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Daugavpils domes priekšsēdētāja Riharda Eigima ("Mūsu partija") lēmums likvidēt iepriekšējā domes mēra Andreja Elksniņa ("Saskaņa") darba grupu, kas pētīja municipālo aptieku izveides iespējas, palicis negrozīts. 

Partijas "Saskaņa" deputāts: Darba grupai bija jāļauj pabeigt darbu
00:00 / 00:23
Lejuplādēt
Domes sēdē partijas "Saskaņa" partijas deputāti izteica priekšlikumu turpināt šī jautājuma izpēti, bet pēc diskusijām Eigima lēmums palika nemainīgs.

Daugavpils domes deputāts Valērijs Kononovs ("Saskaņa") uzskata, ka darba grupai bija jāļauj pabeigt darbu un tikai tad jāpieņem lēmumi. "Vienīgais, ko paspēja darba grupa, tas bija apzināt tos pašvaldības īpašumā esošos objektus noteiktos mikrorajonos, kur varētu tikt izveidotas aptiekas," teica Kononovs.

Jau ziņots, ka iepriekšējais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš ("Saskaņa") pirms pašvaldību vēlēšanām šīs vasaras sākumā paziņoja, ka pēc nepieciešamo saskaņojumu iegūšanas Daugavpilī varētu atvērt vairākas pašvaldībai piederošas aptiekas, kas ļautu konkurēt ar privātajām un piedāvātu medikamentus ar mazāku uzcenojumu.

Aptiekas veidotu pašvaldībai piederošajās medicīnas iestādēs. Elksniņš šo ieceri pamatoja ar to, ka lielākā daļa aptieku ir koncentrētas Daugavpils centrā, bet pilsētas perifērijā un rajonos to trūkst.

Elksniņa ieceri par Daugavpils pilsētas iespējamo iesaisti komercdarbībā asi kritizēja Konkurences padome.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti