Darbu sāk «Luminor Bank»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Septembra vidū Eiropas Komisija apstiprinājusi „DNB Bank” un „Nordea Bank” apvienošanos un kopuzņēmuma „Luminor Bank” izveidi Baltijas valstīs.

Apvienotā banka darbu sāks 1.oktobrī. „Luminor” vadītāja Latvijā Kerli Gabriloviča sacīja, ka tehnisko apvienošanās procesu klienti teju nejutīs, bet svētdien var būt īslaicīgi traucēta internetbankas darbība.

„Luminor” vadītāja Latvijā Kerli Gabriloviča
00:00 / 00:57
Lejuplādēt
"1. oktobrī klientiem nekas nemainīsies. Mēs mēģināsim to darīt tā, lai klienti to praktiski nejustu. Svētdien varētu būt, ka kādas sistēmas uzreiz nedarbojas, bet ar pirmdienu visam būtu pilnvērtīgi jāstrādā. Pirmajās dienās visi lietos tās pašas internetbankas, kā līdz tam, tās pašas kartes. Tas labums, ko uzreiz klienti varēs just - varēs izmantot plašāku bankomātu tīklu un saņemt palīdzību abu banku filiālēs."

 

Pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vēstītā, "Nordea" un DNB bankas jau iepriekš ir paziņojušas par stratēģiskajiem plāniem apvienot savu darbību Baltijas valstīs. Banku darbības apvienošana notiek kā uzņēmuma pāreja, kas notiek pa posmiem. Vispirms "Nordea Bank" Latvijas filiāle nodod "DNB Bankas" īpašumā savus aktīvus. Pēc šī darījuma "Nordea Bank" Latvijas filiāle pastāvēs kā juridisks veidojums bez aktīviem un saistībām un atbilstoši turpmākiem plāniem tā tiks likvidēta.

Jau ziņots, ka “Nordea”  un "DNB" bankas pērn augusta beigās noslēdza vienošanos par darbības apvienošanu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, lai izveidotu jaunu banku Baltijā. Nupat Eiropas Komisija apstiprinājusi "DNB" un "Nordea" darbības apvienošanu Baltijas valstīs 

Latvijas Komercbanku asociācijas dati liecina, "Nordea Bank" Latvijas filiāle pēc aktīvu apmēra šā gada jūnija beigās bija ceturtā lielākā banka, bet "DNB Banka" - septītā lielākā banka Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti