Darba devēji līdz 20.oktobrim var pieteikties algot jauniešus, par to saņemot dotāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Darba devēji līdz nākamajai piektdienai, 20. oktobrim, Nodarbinātības valsts aģentūras filiālēs var iesniegt pieteikumus Eiropas Savienības fondu projektā "Jauniešu garantijas". Tas nozīmē apņemšanos savā uzņēmumā nodarbināt jauniešus bezdarbniekus ar profesionālo vai augstāko izglītību.

Potenciālajiem darbiniekiem jābūt vecumā no 18 līdz 29 gadiem un jābūt reģistrētiem aģentūrā. Jaunieša darba vadītājs atbalsta maksājumā varēs saņemt pusi no minimālās algas. Savukārt, ja darba vieta būs jāpielāgo jaunietim ar invaliditāti, var pretendēt uz 711 eiro atbalstu.

Ieva Germane: Par projektu “Jauniešu garantijas”
00:00 / 00:24
Lejuplādēt
Projekta eksperte Ieva Germane pastāstīja darba devēji, piedaloties šajā pasākumā, saņem dotāciju par jauniešu nodarbināšanu, jaunieša alga nedrīkst būt zemāka par valstī noteikto minimālo algu. 

Viņa atzina, ka interese par programmu no darbadevējiem un jauniešiem ir. Jaunieši   iegūst pirmo darba pieredzi un bieži vien arī pēc pasākuma noslēguma jaunieši paliek pastāvīgā darbā,  katrā ziņā tas ir ieguvums darba devējam un jaunietim, norādīja Germane.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti