Dānijai būs jādod oficiāla atbilde par iespēju būvēt «Nord Stream 2» savā teritorijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dānijas valdība šonedēļ saņems oficiālu pieprasījumu no Krievijas gāzes giganta „Gazprom” atļaut projekta „Nord Stream 2” jeb „Ziemeļu Straume 2” izbūvi tās teritorijā. 

Ar cauruļvadiem paredzēts savienot Krieviju un Vācijas ziemeļus. Pret šo „Gazprom” projektu izskanējis jau daudz kritisku balsu, norādot, ka tas būs jaudīgs Krievijas ekonomiskais un politiskais ierocis, ko vērst pret Eiropu.  

Lai īstenotu „Nord Stream 2” projekta ceļu un sasniegtu Vāciju, „Gazprom” ir vajadzīgi Dānijas ūdens ceļi.

„Mums ir ļoti skaidrs mērķis un laika grafiks. Mēs esam plānojuši iegūt licences no visām valstīm divu nedēļu laikā,” tā Dānijas radio pavēstījis „Nord Stream” komunikāciju direktors Ulrihs Lisseks.

Dānijas valdība pieprasījumu vēl gaida, taču situācija nebūs viegla, tā kā „Gazprom” projektam ir daudz opozīcijas Eiropas Savienībā, kur to vērtē kā spēcīgu ieroci, ko var pavērst pret Eiropas ekonomiku un politiku.

Jau ziņots, ka Krievijas valsts dabasgāzes koncerns "Gazprom", Lielbritānijas un Nīderlandes grupa "Shell", Austrijas OMV un Vācijas uzņēmumi "Uniper" un "Wintershall" pērn jūnijā vienojās uzbūvēt jaunu gāzesvadu "Nord Stream 2" Baltijas jūrā no Krievijas uz Vāciju, apejot Ukrainu, Poliju un Baltijas valstis.

Jaunā gāzesvada jauda būs divreiz lielāka nekā "Nord Stream", un to varētu pabeigt līdz 2019.gada beigām.

Tikmēr Polija un Ukraina varētu vērsties tiesā, lai apturētu Krievijas ieceri būvēt gāzesvadu "Nord Stream 2" Baltijas jūrā. Šo valstu amatpersonas uzskata, ka Maskava projektu varētu izmantot politiskajai šantāžai. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti