Rīta intervija

LR valdes locekle Sigita Roķe par NEPLP apsūdzību

Rīta intervija

NEPLP loceklis Ivars Āboliņš par neuzticības izteikšanu Sigitai Roķei, nākotnes plāniem

Cīrule: Sabiedrība būtiskas izmaiņas VID darbā izjutīs vēl pēc pāris gadiem

Cīrule: Sabiedrība būtiskas izmaiņas VID darbā izjutīs tikai pēc pāris gadiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora Ilze Cīrule aptuveni gadu pēc iecelšanas amatā atzīst, ka VID darbs mainās pakāpeniski un jau daudz kas panākts, bet sabiedrībai redzami un vērtējami rezultāti prasa ilgāku laiku – divus vai trīs gadus.

Cīrule intervijā Latvijas Radio sacīja, ka, jau sākot darbu VID, bijis skaidrs, ka viss nav izdarāms gada laikā, būs nepieciešami 2-3 gadi, bet arī gada laikā ir lietas, kuras sabiedrība jau izjūt, ka attieksme mainījusies, un ir arī problēmas. 

Cīrule arī sacīja, ka sabiedrības viedoklis mainās lēni, tāpēc katru dienu katram VID darbiniekam jādara viss iespējamais, lai mainītu iespaidu par to, kā šī iestāde strādā. Pirms tam VID izpelnījās plašu kritiku par represīvajām metodēm, nelaipnu attieksmi pret  klientiem, un sabiedrības uzticība iestādei bija visai zema.

VID vadītāja arī pauda, ka VID vēlas vairāk pievērst sabiedrības uzmanību nodokļu nemaksāšanas problēmām un vēlas, lai sabiedrība vairāk iesaistās un ziņo par pārkāpumiem.  

Jau ziņots, ka pēc Cīrules iecelšanas amatā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) atzina, ka jaunās VID vadītājas uzdevumi būs uzlabot klientu apmierinātību, nodrošināt, ka nodokļi ieņēmumi aug straujāk, nekā ir dabiskā izaugsme uz ēnu ekonomikas apkarošanas rēķina, padarīt Valsts ieņēmumu dienests izmaksu ziņā efektīvāku.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti