Labrīt

Maija svētki: Alinas pārliecība – lojalitāti valstij nosaka darbi, nevis tautība

Labrīt

Maija svētki: Olgas Dragiļevas tikšanās ar Andri Lielo

«Cirmas bekons» cūku mēra dēļ pievēršas aitu un tītaru audzēšanai

«Cirmas bekons» cūku mēra dēļ pievēršas aitu un tītaru audzēšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Mājas cūkām bīstamā Āfrikas cūku mēra (ĀCM) dēļ Latgalē viens no lielākajiem cūku audzētājiem "Cirmas bekons" sācis audzēt aitas un tītarus, Latvijas Radio pavēstīja reģionālā laikraksta "Ludzas Zeme" žurnāliste Iveta Čigāne.

Viņa stāstīja, ka pēc tam, kad netālu no "Cirmas bekona" fermas nošautām dažām meža cūkām tika konstatēts ĀCM, cūku audzētājs nolēma būtiski sašaurināt ražošanu. Liela daļa cūku izkautas, atlaista daļa ferma darbinieku. Tiesa, uzņēmums par cūku izkaušanu saņēma kompensāciju aptuveni miljona eiro apmērā, kas ļāva nokārtot kredītsaistības pret banku un izdzīvot.

Uzņēmums gan pilnībā nav atteicies no cūku audzēšanas – no agrākā 20 000 cūku ganāmpulka fermā šobrīd ir 5000 cūku. Uzņēmums atteicies no cūku māšu audzēšanas un uz cūkkopības nākotni raugās piesardzīgi. Pagaidām cūkgaļai nav īpaši labs noiets, stāstīja Čigāne.

"Cirmas bekons" gan ir pievērsies aitu un tītaru audzēšanai, jo uzskata, ka Latvijas tirgū ir augošs pieprasījums pēc šo dzīvnieku gaļas. Saimniecībā jau esot 200 aitu liels ganāmpulks, kā arī 2000 tītari, no kuriem 500 jau ir gatavi kaušanai. "Cirmas bekona" plānos ir piedāvāt arī aitas un tītara gaļas šašliku, piebilda "Ludzas Zeme" žurnāliste.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti