Dienas ziņas

Kuldīgas novadā aizvada "Meža ABC"

Dienas ziņas

Daugavpilī atklāts piedzīvojumu parks

Aprit gads Cēsu koprades mājai

Cēsu koprades mājā gada laikā vietu raduši jau desmit uzņēmēji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirms gada tukšajā divstāvu skolas ēkā darbību Cēsu koprades mājā sāka trīs uzņēmēji, bet laika gaitā tajā vietu raduši jau vairāk nekā desmit radošo nozaru pārstāvju. Tāpat kā pirms gada, durvis jaunām idejām bija vaļā, lai iepazītos ar koprades mājas uzņēmējiem.  

Kopā strādāšanas vieta nozīmē vairāku neatkarīgu uzņēmēju darbību vienā ēkā. Šo iespēju izmanto arī Laura Ločmele, kura bēniņu stāvā izveidojusi fotostudiju un vietu ģimenes pasākumiem ar bērniem. “Skaistuma pietura” ir uzņēmējas sapņa īstenojums un, lai arī sākumā šķita, ka dalīt telpu ar citu nozaru pārstāvjiem nav tas, ko viņa ir meklējusi, izrādījās, ka tā ir iespēja jaunām biznesa sadarbībām.

“Visi savā starpā arvien vairāk sadraudzējamies, un es tiešām arvien vairāk saprotu, ka koprades mājai tā ir tā lielā nozīme. Mums sāk rasties kopīgas sadarbības idejas. Viens dara to, tad citam pieslēdz klāt to, vai tas, ka mēs viens par otru citiem pastāstām,” saka Laura Ločmele.

Koprades māja veidota ar mērķi piesaistīt dažādu radošo nozaru pārstāvjus vienuviet, un gada laikā no principā tukšas ēkas tajā savas darbavietas raduši jau vairāk nekā desmit uzņēmēji un pašnodarbinātie.

Savu šūšanas darbnīcu šeit ierīkojusi arī Ingūna Rauda, kura darina kleitas. Viņa stāsta, ka pagaidām viņa strādā pie produkta koncepcijas un tieši izdevīgie telpu izmantošanas nosacījumi ļauj vairāk domāt par kvalitāti, nevis peļņu, kas biznesa uzsācējam sākotnēji ir nozīmīgs atbalsts.

“Mums nav jāforsē uz to, lai mēs ātri tirgotu. Ir tas risks, ka tajā procesā var pazaudēt būtiskas lietas sasteidzot. Un šī vieta ir tā, kas ļauj radoši strādāt, iet dziļumā, domāt par kvalitāti,” uzskata Rauda.

Būtiski, ka uzņēmējiem ir iespēja īrēt tik lielu platību, cik viņiem nepieciešama, kas atvieglo finanšu plānošanu uzņēmējdarbības sākumā. Šobrīd ēka ir pilnībā apdzīvota, un gada laikā tukšo skolas ēku izdevies pārveidot par vietu, kur ne tikai attīstīties uzņēmējdarbībai, bet pulcēt arī iedzīvotājus uz izglītojošiem pasākumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti