Dienas ziņas

Jaunjelgavā – pirmā labdarības izsole

Dienas ziņas

Cēsīs 1188 seniori saņem saldumu paciņas

Ziemassvētku Bodnīca Brocēnos

Brocēnos par iecienītu vietu kļuvis vietējo mājražotāju veikaliņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Saldus un Brocēnu mājražotājiem paveicies –  viņiem Brocēnu centrā ir sava “Bodnīca”, kur tirgot pašu radītos  adījumus, rotas, tējas un gardumus.

Dzīvojamo māju pelēkajā ielokā Brocēnu ''Bodnīca'' ir kā gaiša saliņa, kur vietējiem satikties un baudīt gaišās telpas viesmīlību. Pēc stundām te mēdz ielūkoties skolasbērni. “Visvairāk vilina piparkūkas, skatās dāvanas māmiņai, medus stienīšus pērk labāk nekā kečupu...,” norāda “Bodnīcas” saimniece Biruta Parta.

Lielie nāk skatīt Ziemassvētku dāvanas. Tās pērkot, nevar kļūdīties, jo mājražotāju darinājumi ir tikai dažos eksemplāros, pie tam izceļas ar izdomu. “Mums galvenais ir sirsnīgas lietas, kvalitatīvas, radītas no sirds. Klausāmies, ko prasa cilvēki. Patīkami, ka daudzi uzņēmēji mūs uzrunā, pircējiem mums ir daudz ko rādīt,” stāsta biedrības “Ražojums” valdes locekle Ilze Tomanoviča-Barone.

Plauktos rindojas ar roku izšūti spilventiņi, rokassprādzes un matu sprādzes, šoferiem domāti cepumi no riekstiem un medus. Arī bioloģiskie griķi, sukādes, ziepes, sveces un zeķes. “Projekts atbalstīts līderprojektā un no valsts mērķdotācijas. Mums bija divas naudiņas, plus vēl pašvaldības finansējums. Iedzīvotāji prasīja vietu, kur satikties pie kafijas krūzes un nopirkt vietējos ražojumus. Skatāmies, jā, varbūt varēja būt lielāks, bet ir mīlīgi, kompakti. Cilvēki novērtē, labs darbs,” atzīmē Brocēnu novada pašvaldības projektu vadītāja Ginta Andersone.

''Bodnīcā'' nav vietas steigai. Te var piesēst, un, kafiju dzerot, izpētīt, kurš no plauktā esošajiem darinājumiem būs vispiemērotākā Ziemassvētku dāvana tuvajiem cilvēkiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti