Briti vēlas pārejas periodu tirdzniecībā ar ES pēc «Brexit»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lielbritānijas  preces, kas divu gadu laikā tiks eksportētas uz ES dalībvalstīm, arī pēc "Brexit" jāturpina tirgot saskaņā ar patlaban spēkā esošajiem noteikumiem. Šāda prasība iekļauta Lielbritānijas valdības izstrādātajās vadlīnijās sarunām par valsts izstāšanos no bloka.

Lielbritānijas “Brexit” ministrs Deivids Deiviss norādīja, ka Londonas priekšlikumi palīdzēs sniegt uzņēmumiem un patērētājiem drošību un pārliecību par Lielbritāniju kā ekonomikas lielvalsti. 

Dokumentā oficiālā Londona arī uzsver, ka patlaban notiekošās “Breksita” sarunas ir nesaraujami saistītas ar savstarpējās tirdzniecības nosacījumiem nākotnē un abi jautājumi jāpaspriež vienlaicīgi. Tomēr šos priekšlikumus atturīgi vērtē ES amatpersonas.

Eiropas Komisijas pārstāvis Aleksandrs Vinteršteins atkārtoti norādīja, ka vispirms jāpanāk progress jautājumos par Lielbritānijā dzīvojošo bloka pilsoņu tiesībām, jāprecizē tā dēvētais izstāšanās rēķina apmērs un jātrisina Īrijas un Ziemeļīrijas robežproblēma. Jau vēstīts, ka kārtējā “Brexit” sarunu kārta sāksies nākamnedēļ.

Eksperti pagaidām ir atturīgi vērtējot iespēju jau tuvākajā laikā panākt konkrētas vienošanās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti