Banku iemaksas Noguldījumu garantiju fondā šogad sasniegs 16 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Noguldījumu garantiju fondā, kurā uzkrātie līdzekļi tiek izmantoti valsts garantēto noguldījumu izmaksai gadījumos, kad kāda no bankām nespēj pildīt savas saistības pret noguldītājiem, patlaban uzkrāti aptuveni 160 miljoni eiro. Banku iemaksas noguldījumu garantiju fondā šogad sasniegs aptuveni 16 miljonus eiro, Latvijas Radio noskaidroja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā.

Jānis Placis par Noguldījumu garantiju fondā uzkrātiem līdzekļiem
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Savukārt likvidējamās „Latvijas Krājbankas” maksātnespējas administrators šogad Noguldījumu garantiju fondam atmaksājis aptuveni 10 miljonus eiro.

„Latvijas Krājbankas” parādsaistības pret Noguldījumu garantiju fondu gan pārsniedz 220 miljonus eiro. Valsts garantēto noguldījumu izmaksai „Trasta Komercbankas” klientiem Noguldījumu garantiju fonda līdzekļi līdz šim nav izmantoti.

"Visas izmaksas tiek veiktas no bankas līdzekļiem, kas bija pie darbības apturēšanas. Tajā brīdī bija pietiekami līdzekļi viņiem nodalīti, un no tiem tiek maksātas garantijas," stāsta Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Garantiju fondu daļas vadītājs Jānis Placis. "Naudas ir pie 160 miljoniem noapaļojot, bet vispār bilance ir 180 miljoni. Mums vēl 20 miljonus ir cerības atgūt galvenokārt no Krājbankas."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti