Dienas ziņas

Noraida "KVV Liepājas metalurgs" maksātnespēju

Dienas ziņas

Sieviešu klubs "Liepas" pagaidām bez mājām

Jēkabpils gaļas kombinātu izmantos par drošības spilvenu

Bankrotējušajā Jēkabpils gaļas kombinātā saimniekos cūkaudzētājs «Miķelāni bekons»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirms gada bankrotējušajam Jēkabpils gaļas kombinātam tagad ir jauni saimnieki. To iegādājies viens no valstī lielākajiem cūku audzētājiem – kompānija "Miķelāni bekons", kas pērn nopirka Jēkabpils apkaimē esošo, savulaik lielāko cūku kompleksu "Miķelāni".

Cūkkopības kompleksa "Miķelāni" jaunie īpašnieki SIA "Miķelāni bekons" iegādājušies vienu no kādreiz lielākajiem gaļas kombinātiem Latvijā - Jēkabpils gaļas kombinātu "Serho 777", un otrdien, 5.janvārī, Jēkabpilī, Zaļā ielā 22 atklāja veikalu, kur tirgos savu produkciju, piesakot "Miķelāni bekons" kā jaunu spēlētāju arī mazumtirdzniecībā.

"Mēs attīstīsim zīmolu "Miķelāni bekons", un ar šo zīmolu būs nopērkama Latvijā ražota, svaiga un kvalitatīva gaļa, droši zināmas izcelsmes, vietējo cilvēku rokām ar pašu audzētiem graudiem un zirņiem barotu cūku gaļa," gandarīts ir SIA "Miķelāni bekons" valdes priekšsēdētājs Ilvars Strazdiņš.

"Pēc cūku kompleksa "Miķelāni" iegādes kā moderns un mūsdienīgs uzņēmums domājām par izaugsmes iespējām un sapratām, ka esošajā tirgus situācijā vēlamies paši iedzīvotājiem piedāvāt savu produkciju, tāpēc pieņēmām stratēģisku lēmumu iegādāties arī kautuvi," gaļas kombināta iegādi pamato Strazdiņš.

"Serho 777" gaļas kombināts iegādāts izsolē, tajā pagaidām tiek nodarbināti pieci darbinieki, kuru skaits pieaugs, kad darbu atsāks gaļas kombināta pārstrādes līnijas un kautuve.

Ņemot vērā, ka Jēkabpils gaļas kombinātā situācija ir līdzīga kā "Miķelānos", kopš uzbūvēšanas tur ieguldījumi nav veikti, un objekts ir kritiskā stāvoklī, "Miķelāni bekons" sākotnēji izmantos citu kautuvju pakalpojumus, lai uzsāktu savas gaļas produkcijas ražošanu

"Diemžēl šobrīd Jēkabpils gaļas kombināts nav ekspluatējams, tāpēc plānojam to sakārtot, lai varētu atjaunot ražošanu. Vēl apzinām situāciju, bet runa varētu būt par nepieciešamām investīcijām vismaz pusmiljona eiro apmērā," lēš Strazdiņš.

"Savā laikā kombināts bija moderns un mūsdienīgs, taču 10-20 gadu laikā nekādas investīcijas nav veiktas un iekārtas ir morāli un fiziski novecojušas. Lai kautuves darbu atjaunotu ar konkurētspējīgu pašizmaksu, iekārtas ir jānomaina. Negribam atkārtot iepriekšējā īpašnieka kļūdas, tāpēc turpmāk ražošanas process būs vērsts uz efektivitāti," uzsver Strazdiņš, piebilstot, ka labāka situācija ir ar gaļas pārstrādes iekārtām.

"Esam viens no lielākajiem cūkaudzētājiem valstī, bet līdz šim savas cūkas, kuru izkoptā ģenētika atbilst pasaulē labākajiem standartiem, pārdevām vietējiem gaļas pārstrādātājiem. Līdz ar veikala atvēršanu arī paši kļūsim par pilntiesīgu tirgus dalībnieku, kas cīnīsies par "Miķelāni bekons" zīmola atpazīstamību," skaidro Strazdiņš. Viņš atklāj, ka uzņēmuma lielākie sadarbības partneri ir SIA "Gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne"", SIA "Kurzemes Gaļsaimnieks" un SIA "Rēzeknes gaļas kombināts".

Tuvākajā laikā pie gaļas kombināta plānots atklāt arī ēdnīcu, kas kādreiz bija ļoti populāra.

Jēkabpils gaļas kombināts agrāk bija viens no lielākajiem valstī, lielu daļu produkcijas eksportējot uz Krieviju.

SIA "Miķelāni bekons" ir Zemgales cūkkopības uzņēmumu grupas dalībniece. Uzņēmumu grupa Latvijā darbību sāka īsi pēc gadsimtu mijas un pašlaik ir viens no lielākajiem Latvijas cūkaudzētājiem. Uzņēmumi vēl nodarbojas ar graudkopību, kā arī ir lielākie zirņu audzētāji Latvijā, no graudiem un zirņiem ražojot barību saviem sivēniem un cūkām.

Jau kopš pirmā uzņēmuma dibināšanas kompānijas vadība pilnībā uzticēta latviešiem, bizness Latvijā uzsākts ar dāņu ģimenes investīcijām. Uzņēmumu grupa darbojas Jaunbērzē, Džūkstē, Zaļeniekos, Īlē un tagad arī Salas pagastā. 90-95% saražotās produkcijas tiek realizēti Latvijā.

  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti