Bajāre: Ieviešot eiro, būtiski pieauguši bezskaidras naudas norēķini

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Līdz ar eiro ieviešanu šā gada janvārī, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir būtiski pieauguši bezskaidras naudas norēķini, tā intervijā Latvijas Radio atzina Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Sanita Bajāre, kura arī vadīja eiro ieviešanas procesu.

Eiro ieviešanas procesu Bajāre vērtēja kā ļoti veiksmīgu. „Cilvēki rīkojušies ļoti racionāli un paklausījuši tiem padomiem, ko mēs devām. To mēs redzam pēc rīcības ar bezskaidro naudu, jo eiroprojektu bija daudz vienkāršāk ieviest tikai tāpēc, ka mēs sagaidījām ļoti racionālu un pretimnākošu attieksmi no cilvēkiem.”

Pārējā uz eiro cilvēki vairāk izmantojuši bezskaidras naudas norēķinus veikalos. Arī tagad, janvāra beigās, salīdzinot ar laiku pirms gada, bezskaidras naudas maksājumu esot vairāk - pieaugums ir aptuveni 20-30%. „Tas tiešām ir ļoti būtisks pieaugums,” uzskata FM valsts sekretāre.

Bajāre arī norādīja, ka nav pamata lielam satraukumam, ka pēc eiro ieviešanas būtiski cēlušās cenas. Tomēr, ja par šādiem gadījumiem cilvēki ziņo, kontroles dienesti arī pārbaudot saņemto informāciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti