Atmasko četru apsardzes uzņēmumu karteli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu sodīt četrus apsardzes pakalpojumu sniedzējus – SIA “Bruks”, SIA RK “Nivios-LTD”, SIA “Puma” un SIA “Lat Jur Fin” – par ilgstošu un sistemātisku aizliegto vienošanos publiskajos iepirkumos. Par konkurences tiesību normu pārkāpumu uzņēmumiem kopumā piemērots naudas sods 78 544 eiro apmērā, informēja konkurences uzraugs.

KP lietas izpēti sāka pēc valsts AS “Valsts nekustamie īpašumi” iesnieguma, kurā uzņēmums norādīja uz iespējamām sakritībām pretendentu piedāvājumos tā rīkotajā publiskajā iepirkumā.

KP konstatēja, ka no 2011. līdz 2016.gadam četri uzņēmumi bija saskaņojuši savas darbības kopumā astoņos iepirkumos par apsardzes pakalpojumu nodrošināšanu:

  • vienā valsts AS “Valsts nekustamie īpašumi”,
  • vienā SIA “Rīgas 1.slimnīca”,
  • divos Rīgas Tehniskās universitātes,
  • četros Latvijas Universitātes iepirkumos.

Lietā konstatēja, ka SIA RK “Nivios-LTD”, SIA “Puma” un SIA “Lat Jur Fin” vai nu iesniedza piedāvājumus, kurus bija sagatavojis SIA “Bruks”, vai arī piedalījās piedāvājumu izstrādē, nosūtot savus piedāvājumus SIA “Bruks”. Saskaņoto darbību rezultātā pasūtītāji nesaņēma konkurējošus piedāvājumus un tika maldināti par patiesajiem konkurences apstākļiem.

Par konkurences kropļošanu, īstenojot aizliegtu vienošanos, KP piemēroja šādus naudas sodus: SIA “Bruks” 29 250 eiro, SIA RK “Nivios-LTD” 39 676 eiro, SIA “Puma” 3250 eiro un SIA “Lat Jur Fin” – 6368 eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti