ASV Centrālā banka paaugstina ekonomikas izaugsmes prognozi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) centrālā banka - Federālā rezervju sistēma (FRS) - pieņēmusi lēmumu nemainīt  bāzes procentu likmes aizdevumiem. Eksperti arī paaugstinājuši ASV ekonomikas izaugsmes prognozi šim gadam.

Centrālā banka bāzes procentlikmes aizdevumiem saglabāja līmenī no 1% līdz 1,25% procentiem. Šīs finanšu institūcijas atvērtā tirgus komiteja arī nolēma vairs neuzpirkt valsts un hipotekārās obligācijas.

FRS vadītāja Dženeta Jellena trešdien, 20. septembrī, informēja, ka par procenta piektdaļu paaugstināta ASV ekonomikas izaugsmes prognoze šim gadam un tautsaimnniecības pieaugums sasniegs 2,4%.

ASV Centrālās bankas vadītāja norādīja, ka  viesuļvētru “Hārvijs”, “Irma” un “Marija” nodarītajiem postījumiem nebūs būtiskas ietekmes uz ASV ekonomikas attīstību.

Jau ziņots, ka arī Eiropas Centrālā banka (ECB) nesen paaugstināja eirozonas ekonomikas izaugsmes prognozi šim gadam. Vienlaikus nolemts turpināt obligāciju uzpirkšanas programmu. ECB prognozē, ka eirozonas valstu ekonomika šajā gadā pieaugs par 2,2%, nevis iepriekš paredzētajiem 1,9%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti