Rīta intervija

Nākošais solis cīņā pret vardarbību ģimenē - varmāku rehabilitācija

Rīta intervija

LKA pārstāvis Uldis Upenieks par banku iesaisti ēnu ekonomikas apkarošanā, Latvijas bankām

"Startin.lv'" valdes vadītāja Egita Poļanska par jaunuzņēmumiem

Asociācija: Jaunuzņēmumiem grūti atrast un saprast valsts prasības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jaunuzņēmumiem jeb tā saucamajiem “startapiem” ir grūti atrast un saprast valsts informāciju un prasības, kas ir lasāmas, piemēram, dažādās atbalsta programmās, intervijā Latvijas Radio raidījumam “Labrīt” otrdien, 23. janvārī, sacīja Latvijas startapu uzņēmumu asociācijas “Startin.lv” valdes vadītāja Egita Poļanska.

Viņa norādīja, ka bieži vien jaunuzņēmumos strādājošajiem ir grūti atrast informāciju ministriju un citu iestāžu mājaslapās. To nerodot, viņi atmet ar roku un atsakās no iecerētā.

Poļanska atzīmēja, ka tieši šogad viens no asociācijas mērķiem ir padarīt informāciju pieejamāku un saprotamāku.

Tas arī nozīmē pārrakstīt ziņas no ministriju un citu institūciju mājaslapām un padarīt tās saprotamākas uzņēmējiem. Šobrīd pat piecas reizes esot jāpārlasa oficiālo iestāžu teksti, lai saprastu, kas tajos teikts, viņa sacīja.

Tiesa, informācijas pieejamība nav vienīgā problēma, ar kuru jaunuzņēmumi sastopas sadarbībā ar valsts iestādēm. Lai arī sadarbība ar Ekonomikas ministriju esot cieša, tomēr raizes rada fakts, ka, piemēram, dokumenti ir jāparaksta klātienē. Tā kā viens no jaunuzņēmumu resursiem ir laiks, tad uzņēmēji, nevēloties speciāli doties uz kādu iestādi paraksta dēļ, atmet iecerei ar roku. Tāpat Jaunuzņēmumu likums patlaban neparedz pilnvērtīgu atbalstu visiem jaunuzņēmumiem, tāpēc potenciālo atbalsta saņēmēju loks ir jāpadara plašāks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti