Rīta intervija

LBAS priekšsēdētājs Egils Baldzēns par veselības aprūpes finansēšanu, sociālajām iemaksām

Rīta intervija

KNAB vadītājs Jēkabs Straume par turpmāko KNAB darbību

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens par sociālajām iemaksām

Ašeradens: Valsts iestādēm uzņēmumi vispirms ir jākonsultē, nevis jāsoda

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Uzņēmumus kontrolējošajām 25 iestādēm ir jādarbojas pēc viena algoritma, kas paredz vispirms izskaidrot iespējamo pārkāpumu un nepieciešamos uzlabojumus un tikai pēc tam sodīt, intervijā Latvijas Radio raidījumā „Labrīt” ceturtdienas, 15.jūnija, rītā sacīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens („Vienotība”).

Viņš paskaidroja, ka valsts iestādēs jau šobrīd pamazām arvien vairāk nodarbojas ar izskaidrošanu, nevis tūlītēju sodīšanu pārkāpuma gadījumā.

Ministrs atzina, ka līdz šim vienīgais instruments, kā valsts iestādes strādāja ar uzņēmumiem, ir to sodīšana. Turklāt valsts iestāžu arsenālā nav tāda instrumenta kā brīdinājums – pirmais un vienīgais instruments ir sods. Līdz ar to iestāžu pienākums ir izrakstīt pēc iespējas vairāk soda kvīšu.

Viņaprāt, izmaiņas atsevišķās valsts iestādēs notiek jau šobrīd – to vidū ir Valsts ieņēmumu dienests un Valsts valodas centrs.

Arī Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis sarunā LTV raidījumā „Rīta Panorāma” norādīja, ka valsts iestādes turpmāk strādās, balstoties uz citu sadarbības mehānismu un kultūru. Proti, vispirms uzņēmumus konsultēs, nevis sodīs.

Paredzams, ka ceturtdien, 15.jūnijā, valdībā valsts iestādes un uzņēmēji parakstīs sadarbības memorandu, kurā valsts pārvaldes apņemas ieviest principu „Konsultē vispirms!”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti