Ašeradens: Pastāv liela iespēja - «Liepājas metalurgu» vairs neizdosies atjaunot

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Maksātnespējīgās akciju sabiedrības „KVV Liepājas metalurgs” potenciālo investoru piedāvātie darījuma nosacījumi nav pieņemami uzņēmuma kreditoriem, kuru vidū ir Latvijas valsts. Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (“Vienotība”), komentējot potenciālo investoru paģērētos darījuma nosacījumus, izteicās, ka neviens no šiem piedāvājumiem nav uzskatāms par „īsta investora” piedāvājumu.

Maksātnespējas administrators gan vēl arvien turpina sarunas ar potenciālajiem investoriem, taču, pēc Ašeradena teiktā, pastāv liela varbūtība, ka „Liepājas metalurgu” nāksies izpārdot pa daļām un ražošanu tas vairs neatsāks.

Ašeradens: Pastāv liela iespēja - «Liepājas metalurgu» vairs neizdosies atjaunot
00:00 / 00:13
Lejuplādēt
“Arvien vairāk mēs tuvojamies punktam, kad tiks pieņemts galējais lēmums, ka mēs šo potenciālā investora piesaistes procesu beidzam, un tālāk jau maksātnespējas administrators rīkosies tā, kā viņam ir jārīkojas - uzņēmums vairs netiks pārdots kā vienots veselums, un tiks pieņemts lēmums, visticamāk, ka tas tiek pārdots pa daļām,” atzina ministrs.  

Jau ziņots, ka saskaņā ar neoficiālo informāciju maksātnespējīgās AS "KVV Liepājas metalurgs" potenciālais investors par uzņēmuma iegādi piesolījis 42 miljonus eiro.

“KVV Group” par 107 miljoniem eiro nopirka “Liepājas metalurga” ražotni 2014. gada rudenī pēc uzņēmuma pirmās maksātnespējas veiktās mantas izpārdošanas. Pirkuma līgums paredzēja samaksu pa daļām. Taču 2015.gada nogalē arī “KVV Group” radās grūtības ar naudas plūsmu, un tas nevarēja veikt tālākos maksājumus par ražotnes pirkšanu.

2016.gada septembrī Liepājas tiesa atzina AS  "KVV Liepājas metalurgs" par maksātnespējīgu. Ražotnē maksātnespējas pasludināšanas dienā bija nodarbināti 147 darbinieki. "KVV Liepājas metalurga" īpašnieks, Ukrainas kompānijas "KVV Group" līdzīpašnieks Jevgēņijs Kazmins vērsies Starptautiskajā investīciju strīdu izskatīšanas centrā (ICSID) ar prasību pret Latvijas valsti.

Nu ražotnei tiek meklēts jauns investors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti