Dienas notikumu apskats

Pieaug spiediens pret Katalonijas līderi, lai tiktu pasludināta reģiona neatkarība

Dienas notikumu apskats

«Ātrajai palīdzībai» nepietiek mediķu – arvien grūtāk ikdienā komplektēt brigādes

Ašeradens līdz nākamā gada budžeta pieņemšanai palikts amatā

Ašeradens paliks ekonomikas ministra amatā līdz novembra vidum

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (“Vienotība”) paliks šajā amatā līdz budžeta pieņemšanai. Šādam premjera Māra Kučinska (Zaļo un Zemnieku savienība) un koalīcijas partneru lūgumam piekritusi "Vienotības" valde.  Lēmuma pieņemšana atlikta līdz 16.novembrim.

Ašeradens pagājušajā nedēļā paziņoja, ka amatu valdībā atstās, lai vadītu “Vienotības” frakciju Saeimā.

Arvils Ašeradens: Par ministra amata atstāšanu
00:00 / 00:30
Lejuplādēt
Kučinskis pirmdien, 16.oktobrī, pēc koalīcijas sanāksmes teica, ka visas koalīcijas partijas piekrīt Ašeradena palikšanai amatā līdz budžeta pieņemšanai.

Kučinskis uzsver, ka Ekonomikas ministrijas atbildībā šobrīd ir vairāku ļoti svarīgu lēmumu virzīšana valdībā: “Gan Inčukalna jautājums, kas mums šobrīd ir jau procesā, mums ir “Liepājas metalurgs”, kuram katru nedēļu ir jāparādās valdības dienas kārtībā, tad vēl atbilde, kas mums jāsniedz “Telia” attiecībā uz “Lattelecom” un LMT apvienošanu. Tas nozīmē, ka jebkuram jaunam kandidātam būtu vajadzīgs ilgs laiks, lai šajos jautājumos iedziļinātos. Un mans lūgums bija Ašeradena kungam tos pabeigt.”

“Premjers izteica šādu vēlmi, un tad viņš uzrunāja arī koalīciju, ka, ņemot vērā pietiekami sarežģītos jautājumus, ka ir jāizskata gan budžets, gan ir arī citi jautājumi, kas [Ekonomikas ministrijai] ir jāvirza valdībā, lūdza palikt mani amatā, lai es šos jautājumus virzītu,” atzina Ašeradens.

“Vienotības” valde Kučinska ierosinājumam piekritusi. Partija arī atlikusi jauna ekonomikas ministra kandidāta izvirzīšanu.

Ašeradens pēc partijas valdes sēdes sacīja, ka viņa pēcteci ekonomikas ministra amatā Saeimā iecerēts apstiprināt 16.novembrī – nedēļu pirms plānotās budžeta apstiprināšanas Saeimā: “Nākot tuvāk šim datumam, virzīsim kandidātu. Skaidrs, ka mēs vēlamies šo kandidātu izdiskutēt gan valdē, gan frakcijā, un tad mēs viņu virzīsim. Šobrīd mēs to nedarīsim."

Turklāt koalīcijas partneri lūguši iespēju tikties ar ministra amata kandidātu, kuru būs izraudzījusies “Vienotība”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Vienotības” līderis aizvien atteicās komentēt iespējamo kandidātu vārdus: "Tikko Vienotības valde pieņems lēmumu par savu kandidātu, tā mēs arī viņu publiski virzīsim."

Premjers tikmēr uzsver, ka "Vienotības" virzītajam kandidātam vajadzēs gan pārējo koalīcijas partiju, gan paša Kučniska atbalstu nokļūšanai ekonomikas ministra amatā.

Nacionālā apvienība un Zaļo un Zemnieku savienība piekrīt, ka pēc Ašeradena demisijas “Vienotībai” jāsaglabā ekonomikas ministra portfelis.

Jau ziņots, ka Ašeradens amatu nolēmis pamest, lai atgrieztos Saeimā un no Solvitas Āboltiņas pārņemtu “Vienotības” frakcijas vadīšanu. Āboltiņa drīzumā plāno aiziet no Saeimas un atgriezties darbā Ārlietu ministrijā.

“Vienotības” valde neatklāj iespējamos kandidātus ekonomikas ministra amatam, taču neoficiāli zināms, ka tie ir Rīgas domieks Vilnis Ķirsis, parlamentārā sekretāre Ārlietu ministrijā Zanda Kalniņa-Lukaševica un Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka.   

Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība) paziņojis, ka Ašeradena demisiju nepieņems, kamēr nebūs izraudzīts nākamais ekonomikas ministrs.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti