Pusdiena

Galarēķinus par patērēto elektroenerģiju vērtē kā spiedienu uz klientiem

Pusdiena

Ziemeļkoreja, iespējams, gatavojas sestajam kodolizmēģinājumam

Ārkārtas dzinēju pārbaudes jaunās «airBaltic» lidmašīnas neapdraudot

Ārkārtas dzinēju pārbaudes jaunās «airBaltic» lidmašīnas neapdraudot

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

ASV aviorūpniecības uzņēmums "Pratt & Whitney" aicinājis virkni lidsabiedrību, to vidū arī Latvijas nacionālo aviokompāniju "airBaltic", lidmašīnās "CSeries" veikt priekšlaicīgas dzinēju pārbaudes. Kļūdas dzinēju darbā citviet pasaulē likušas veikt avārijas nosēšanās, un, lai gan "airBaltic" jaunajām lidmašīnām ir tā paša ražotāja, bet cita modeļa dzinēji, pārbaudīti tiekot visi. Mūsu aviokompānija mierina, ka ceļotāju plānus tas neietekmēs. 

Kā, atsaucoties uz aģentūras "Reuters" vēstīto, ziņo LETA, korporācijas "United Technologies" meitasuzņēmums izplatījis paziņojumu, ka jau iepriekš paredzētā dzinēja regulārā apkope papildināta ar sadegšanas kameras pārbaudi, taču sīkākus paskaidrojumus uzņēmums atteicies sniegt.

Savukārt Kanādas aviorūpniecības uzņēmums "Bombardier", kura ražoto lidmašīnu "CSeries" ekspluatācija sākta pērn arī Latvijā, paziņojis, ka Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" un Šveices lidsabiedrība aicinātas pārbaudīt dzinēju sadegšanas kameras. 

Latvijas Civilās aviācijas aģentūras Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks skaidro, ka dzinēju problēmu dēļ ražotājs aicinājis visus savus klientus uz ārkārtas pārbaudēm.

"Jaunajiem dzinējiem bija kāds defekts – tāds gadījums bijis Ķīnā, kur viens no dzinējiem apstājās. Tomēr viss beidzās normāli – lidmašīna nosēdās ar vienu dzinēju. Tas ir ļoti labi, ka notiek izmeklēšana, uzmanību pievēršot visām kompānijām, to skaitā "Lufthansa", japāņu kompānija, "Brazilian Airlines", "airBaltic" un "Swiss Global Air Lines"," stāsta Čerņonoks, citējot no kolēģiem ASV saņemto vēstuli. 

Tādos gadījumos tā ir standarta procedūra. "Tā ir normāla rīcība, jo katrs gadījums tiek izmeklēts. Turklāt šeit ir runa par jaunu dzinēju, iespējams, dizainēšanas rezultātā kāda nebūtība ekspluatējot sāk parādīties," saka Aeronavigācijas daļas vadītājs un piebilst, ka mūsu aviokompānijas jaunajiem lidaparātiem turklāt izmantoti cita modeļa dzinēji.

Tikmēr kompānija «airBaltic» par ārkārtas dzinēju pārbaudēm ir nerunīga. Pēc divu dienu pārdomām lidsabiedrība komentēt notiekošo ir gatava tikai rakstiski.

"Apstiprinām, ka "airBaltic" ir saņēmusi "Pratt & Whitney" informāciju par papildu pārbaudēm, kas tiks veiktas stingri saskaņā ar ražotāja noteikto grafiku. Šīs pārbaudes neietekmēs "airBaltic" darbību aktīvākajā tūrisma sezonā – vasarā, kad lidsabiedrība paplašina darbības apjomu," e-pastā raksta aviokompānijas pārstāve Alise Briede, uzsverot, ka par ražotāja kompetences jautājumiem plašāk lidsabiedrība neizteiksies.

Izmaiņas "airBaltic" lidojumu grafikā marta sākumā neesot saistītas ar šo situāciju, "ņemot vērā, ka ietekmētos reisus nebija plānots izpildīt ar CS300 lidmašīnām", norāda "airBaltic".

"airBaltic" mēneša sākumā saņēmusi trešo no 20 pasūtītajām "Bombardier" lidmašīnām. Šogad plānots piegādāt vēl piecas lidmašīnas, tāpat pa sešiem gaisa kuģiem saņemšot nākamajos divos gados.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti