Arī pērn lielākais transporta uzņēmums pēc apgrozījuma bija «LDz Cargo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas lielākais transporta nozares uzņēmums pēc apgrozījuma arī pērn bija AS "Latvijas Dzelzceļš" meitasuzņēmums "LDz Cargo", liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2016".

"LDz Cargo" transporta nozares "Top 10" līdera godu izdevies saglabāt par spīti apgrozījuma kritumam par 17,2% - līdz 275,526 miljoniem eiro. Savukārt otru vietu joprojām ieņem Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic", kas pērn apgrozījumu kāpinājusi par 6%, tam sasniedzot 249,576 miljonus eiro.

Vienlaikus pirmajā trijniekā izdevies ielauzties automašīnu tirgotājam "Moller Baltic Import" (apgrozījums 215,571 miljons eiro), uz ceturto vietu atmetot AS "Latvijas dzelzceļš" (apgrozījums 192,572 miljoni eiro). "Moller Baltic Import" apgrozījums pērn kāpis par 11,3%, savukārt "Latvijas dzelzceļam" krities par 11,2%.

Transporta nozares "Top 10" pirmo piecinieku noslēdz autopārvadātājs "Kreiss" ar 155,596 miljonu eiro apgrozījumu, kas pērn kāpis par 18,6%. Seko SIA "Rīgas satiksme", kuras apgrozījums pagājušā gada laikā sarucis par 0,3% - līdz 154,068 miljoniem eiro.

Septītais lielākais apgrozījums transporta nozarē pērn bija aviokompānijai "Smartlynx Airlines" (100,486 miljoni eiro), kurai izdevies apsteigt stividoru "Skonto metāls" (apgrozījums 96,481 miljons eiro). Rokāde notikusi, pateicoties "Smartlynx Airlines" apgrozījuma kāpumam par 19,1% un "Skonto metāla" ieņēmumu kritumam par 11,5%.

Savukārt Transporta nozares "Top 10" noslēdz jaunpienācēji - aviotransporta uzņēmums "PrimeraAir Nordic" ar 89,395 miljonu eiro apgrozījumu un auto rezerves daļu vairumtirgotājs "Inter Cars Latvija" ar 76,02 miljonu eiro apgrozījumu.

Transporta nozares lielāko uzņēmuma sarakstu pērn atstājis kravu pārvadātājs pa dzelzceļu "Baltijas tranzīta serviss" un "Latvijas Dzelzceļa" meitasuzņēmums "LDz Ritošā sastāva serviss"

"Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti