Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Žagarkalna direktoru Māri Zvīni

Rīta Panorāma

Doma baznīcas jaunā vitrāža "Ar degsmi par brīvu Latviju"

Intervija ar ar Rīgas vicemēru Andri Ameriku

Ameriks: Kravu apgrozījums Rīgas brīvostā pērn sarucis par 9%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kravu apgrozījums Rīgas brīvostā pērn sarucis par 3,5 miljoniem tonnu jeb par 9%, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs, Rīgas vicemērs Andris Ameriks ("Gods kalpot Rīgai").

Kravu apgrozījums turpināsies samazināties arī šajā gadā, kad kravu apjomi varētu sarukt par 6%. Tas lielākoties saistīts ar to, ka ostā pārkrauj mazāk naftas produktu kravas. Tās pērn, salīdzinot ar 2016. gadu, sarukušas par trešdaļu, bet, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem - vairāk nekā par pusi.

Tas skaidrojams ar to, ka Krievija arvien vairāk naftas produktu kravas virza caur savām ostām. "Ir Krievijas politika, ir Eiropas Savienības sankcijas," teica Ameriks, norādot, ka vienīgais glābiņš ir sadarbība ar Baltkrieviju - tās naftas produktu kravas pērn Rīgas brīvostā pārkrautas vairāk nekā 2016. gadā.

Pērn par 15% pieauguši Rīgas brīvostā pārkrauto konteinerkravu apjomi, kas pirmo reizi būs sasnieguši pusmiljonu tonnu. Savukārt ogles pērn ostā pārkrautas par pusmiljonu tonnu mazāk nekā iepriekšējā gadā - 2017. gadā pārkrauti 11,5 miljoni tonnu ogļu. 

Nākamgad ogļu pārkraušana pilnā apmērā notiks Krievu salā, līdz ar to galvaspilsētas centrā ogles vairs netiks pārkrautas, piebilda Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti