Rīta Panorāma

Eksperimentālas kultūrtelpas dabā – "Stropi"

Rīta Panorāma

Intervija ar Ingu Jaunskungu

Intervija ar Andri Ameriku

Ameriks: Rīgas brīvostas pārvaldniekam jābūt ar stingru mugurkaulu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jaunajam Rīgas brīvostas pārvaldniekam jābūt ne tikai pieredzējušam, bet arī ar stingru mugurkaulu, un to viņš sagaida arī no šim amatam izvirzītā Anša Zeltiņa, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks (“Gods kalpot Rīgai”).

Trešdien, 28.jūnijā, Rīgas brīvostas valde iztaujās pārvaldnieka amata kandidātu bijušo Latvijas Jūras administrācijas vadītāju Ansi Zeltiņu, un valdes pozitīva lēmuma gadījumā akcepts būs jādod arī Satiksmes ministrijai.

Ameriks sacīja, ka Zeltiņu labi nepazīst, bet tiekoties jautājis, vai viņam ir stingrs mugurkauls un saņēmis apstiprinošu atbildi.  Ameriks skaidroja, ka pārvaldniekam nepieciešama stingrība visos jautājumos, jo jebkuri amatpersonai un lielās iestādes vadītajam ir saistība ar saimniecisko darbību, politiku, citu personu mēģinājumiem iegūt labumus.

Ameriks pauda, ka viņam ir svarīgi, lai nākamais ostas pārvaldnieks “nešūpotos vējā”.

Ameriks norādīja, ka neuzskata, ka runas par Zeltiņa tuvajiem sakariem ar skandāliem apvīto bijušo brīvostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu ir patiesas. "Zeltiņš ir jauns cilvēks ar ambīcijām", kas ļoti nepieciešamas šādā darbā, un nav pamata domāt, ka viņam ir tuvāka saikne ar Loginovu, pauda Ameriks.  

To ieprierkš noliedzis arī pats Zeltiņš

"Vienmēr kāds meklēs, kurš kādu ir ieteicis un kurš kādam ir krusttēvs. Šis konkurss ir soli pa solim izsekojams un atbilst likumdošanai," izteicās Ameriks.

Jautāts, vai pensijā aizgājušais līdzšinējais ostas pārvaldnieks Loginovs, kurš pašlaik sniedz padomus ostas vadībai, turpinās būt padomnieks, Ameriks sacīja, ka ar Loginovu noslēgts līgums līdz brīdim, kad būs iecelts jauns pārvaldnieks, un  “jaunajam pārvaldniekam durvis vaļā pieņemt lēmumu par personālu, tajā pašā laikā nav uzstādījums, ka viņam jāpieņem Loginovs vai kāds cits”.

Jau ziņots, ka no 24 pretendentiem, kas bija pieteikušies uz konkursu, uz intervijām klātienē uzaicināja trīs. Ansis Zeltiņš ieguva augstāko punktu skaitu – būtiski vairāk nekā abi pārējie kandidāti.

Rīgas brīvostas pārvaldnieka amats kļuva vakants pēc tam, kad to šā gada 10.martā pēc paša vēlēšanās atstāja Leonīds Loginovs,kurš Rīgas brīvostu vadīja kopš 1998.gada. Tagad līdz jauna ostas pārvaldnieka atrašanai attiecīgos pienākumu pilda ilggadējais Loginova vietnieks Aigars Pečaks.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti