Turpmāk būs jāpublisko arī valsts iestāžu darbinieku atalgojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ceturtdien, 22.jūnijā, Saeima atbalstīja Inta Dāldera ("Vienotība") priekšlikumu, ar kuru paredzēts saglabāt atklātumu amatpersonu atalgojuma publiskošanā. Sarakstam pievienosies arī valsts iestāžu darbinieki. 

Dālderis iebilda pret Saeimas deputātu 11.maija lēmumu svītrot Valsts pārvaldes iekārtas likuma normu, kas nosaka, ka katru mēnesi amatpersonu atalgojums ir publiskojams, norādot arī personas vārdu un uzvārdu. Tas darīts, lai sakārtotu likumdošanu, un attiecīgs regulējums jau ir Atlīdzības likumā. Atlīdzības likums gan neuzliek pienākumu publiskot konkrēta cilvēka saņemto atalgojumu. 

Dālderis rosināja esošo kārtību nemainīt, un deputāti viņa rosinājumu saglabāt caurredzamību amatpersonu atalgojumā tomēr atbalstīja. Galīgajā lasījumā pieņemot arī grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā ar 60 balsīm par un 18 balsīm pret, deputāti lēma, ka publiskojams būs ne tikai amatpersonu, bet arī valsts iestāžu darbinieku atalgojums. 

Jau ziņots, ka, atceļot šobrīd esošo normu iepriekš paredzētajā kārtībā, nākotnē varētu tikt publicēts tikai atalgojuma apmērs  konkrētai amatu grupai. 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti