Panorāma

Partiju reitingi novembrī

Panorāma

Ugunsgrēka trauksme skolā – ikdiena

Plāno slēgt Āgenskalna tirgu

Āgenskalna tirgum nepieciešami 10 miljonu eiro ieguldījumi; Rīgas dome gaidīs investoru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Āgenskalna tirgū, ko no nākamā gada plānots slēgt uz nezināmu laiku, darba atsākšanai vajadzīgas ap desmit miljonu eiro investīcijas. Tā pēc tikšanās ar "Rīgas centrāltirgus" ("Centrāltirgus") valdes priekšsēdētāju Arti Druvinieku un Rīgas domes Īpašuma komitejas vadītāju Oļegu Burovu ("Gods kalpot Rīgai") pirmdien, 27. novembrī, paziņoja Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa").

Rīgas mērs Ušakovs par Āgenskalna tirgu
00:00 / 00:24
Lejuplādēt
Rīgas vadība apgalvo, ka Āgenskalna tirgus kritiskais stāvoklis izveidojies iepriekšējā nomnieka darbības laikā, bet ar to līgums ticis lauzts jau pirms diviem gadiem.

 

Tagad tirgu slēgšot uz nezināmu laiku, gaidot privātu investoru vai iespēju tikt pie Eiropas Savienības naudas. Lielveikala ienākšanu tirgū Ušakovs nepieļauj.

"Uzreiz varu pateikt, ka Rīgas dome nemeklēs budžetā desmit miljonus eiro, lai ieguldītu "Centrāltirgū", lai savestu kārtībā Āgenskalna tirgu. Tas būtu nepareizi. Savukārt uzņēmums "Centrāltirgus" nevar paņemt aizņēmumu. (..) Pašlaik galvenās prioritātes tomēr ir viss, kas notiek ap Centrālo staciju un Centrāltirgu," skaidroja Ušakovs.

Pēc viņa teiktā, pilsēta nevar atļauties Āgenskalna tirgū ieguldīt 10 miljonus eiro - par šo summu labāk savest kārtībā visu Āgenskalna apkaimi – tā ielas, pagalmus un ceļus. 

Šo pieeju jau kritizē Rīgas domes opozīcija,

"Man šķiet, ka apgalvojums par to, ka piesaista privātos investorus, ir patiesais iemesls, kāpēc izplata melīgo informāciju par ēkas avārijas stāvokli. Patiesais iemesls ir vēlme ēku pārdot, pārdot iespējami lēti.

Ja jūs pasakāt, ka māja brūk kopā, tad varat labi attaisnoties, kāpēc tā bija jāpārdod lēti," sprieda Rīgas domes deputāts Juris Pūce ("Latvijas attīstībai").

Tuvākās diennakts laikā par Āgenskalna tirgus pēkšņo slēgšanu un nākotni būs jālemj Rīgas domei plašākā sastāvā, jo pirmdien no rīta pēc partiju "Latvijas Reģionu apvienība" un "Latvijas attīstībai" ierosinājuma opozīcija ir pieprasījusi sasaukt Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas ārkārtas sēdi. Uz to aicināta “Centrāltirgus” vadība.

Tikmēr tirgotāji un Pārdaugavas iedzīvotāji sākuši vākt parakstus, lai lūgtu valsts augstākās amatpersonas apturēt tirgus slēgšanu.

Jau ziņots, ka Āgenskalna tirgu no nākamā gada 1.janvāra paredzēts slēgt. Rīgas dome secinājusi, ka nomnieks tirgu tai atdevis kritiskā stāvoklī. Turklāt pagrabā nelielā platībā nobrukusi daļa griestu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti