29 valstu vadītāji Ķīnā diskutē par «jauno zīda ceļu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

29 valstu un valdību vadītāji pulcējušies Ķīnas Tautas Republikas galvaspilsētā Pekinā, lai apspriestu ideju izveidot starptautiskus tranzīta koridorus. Tā dēvētais jaunais zīda ceļš Ķīnu savienos ar Āzijas, Eiropas un Āfrikas valstīm.

Samita atklāšanas uzrunā prezidents Sji Dzjiņpins solīja, ka tranzīta koridora fondam tiks piešķirti papildus 13 miljardi eiro un tiks garantēts apmēram 50 miljardu eiro aizdevums.

Viņš norādīja, ka aprises iegūst jauns daudzpusējs infrastruktūras tīkls ar ekonomikas koridoriem. Tā ietvaros tiks būvēti dzelzceļi, autoceļi, ostas, cauruļvadi un citi objekti.

Tomēr forumā radušās domstarpības starp oficiālo Pekinu un Eiropas Savienības pārstāvjiem. Anonīmi avoti žurnālistus informēja, ka bloka dalībvalstis gatavojas atteikties parakstīt kopējo paziņojumu par tirdzniecību.

Ķīnas Tautas Republika nevēloties ņemt vērā bažas par caurskatāmību, publiskajiem iepirkumiem un starptautisko sociālās un vides aizsardzības standartu pārkāpumiem šī projekta īstenošanas gaitā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti