2018.gada budžetam deputāti iesniedz vairāk nekā 400 priekšlikumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija nākamā gada valsts budžeta projekta un to pavadošo likumprojektu otrajam lasījumam kopumā saņēmusi vairāk nekā 400 priekšlikumu, informēja Saeimas Preses dienests.

Nākamā gada valsts budžeta likumprojektam un vidēja termiņa budžeta ietvara 2018.-2020.gadam likumprojektam kopumā iesniegti vairāk nekā 100 priekšlikumi.

Savukārt 28 likumprojektiem, kas saistīti ar valsts budžetu, iesniegti teju 300 priekšlikumi.

Saeimas kārtības rullī paredzētās tiesības iesniegt priekšlikumus izmantojušas visas Saeimas frakcijas, kā arī komisijas, deputāti individuāli un arī nozaru ministrijas.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli valsts budžeta projektam iesniegtos priekšlikumus Budžeta komisija nosūta atzinuma sniegšanai Ministru kabinetam.

Par valsts budžeta virzību Saeimā atbildīgā Budžeta komisija darbu pie iesniegto priekšlikumu izvērtēšanas sāks nākamnedēļ - pēc valdības atzinuma saņemšanas.

Plānots, ka galīgajā lasījumā par likumprojektu “Par valsts budžetu 2018.gadam” un “Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2018., 2019. un 2020.gadam” un 28 pavadošajiem likumprojektiem Saeima lems 22.novembrī.   

Šogad iecerēts Saeimā pieņemt budžetu, pirmo reizi vairāku gadu laikā nesadalot “deputātu kvotas”. 

Jau ziņots, ka  Saeima 26. oktobrī apstiprināja nākamā gada valsts budžetu pirmajā lasījumā. Līdz ar budžeta projektu deputāti atbalstīja vēl virkni to pavadošo likumprojektu.  

Līdz ar valsts budžeta projekta apstiprināšanu pirmajā lasījumā deputāti atbalstīja virkni citus likumus pirmajā lasījumā - piemēram, PVN samazināšanu Latvijā raksturīgiem augļiem un dārzeņiem, pakāpenisku atteikšanos no pašreiz likumā noteiktā normālā pagarinātā darba laika mediķiem. Līdz oktobra beigām deputāti varēja iesniegt priekšlikumus budžeta uzlabošanai.

Budžeta likumprojektu paketē iekļauti gandrīz 30 dažādi likumprojekti. Lielākais finansējuma pieaugums – 235 miljonu eiro apmērā – nākamgad paredzēts veselības nozarei. Aizsardzības joma papildus saņems 126,8 miljonus eiro – finansējums šai jomai sasniegs NATO prasītos 2% no valsts iekšzemes kopprodukta (IKP).

Valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi 2018. gadā plānoti 8,75 miljardi eiro, bet izdevumi – 8,95 miljardi. Deficīts plānots 1% apmērā no valsts iekšzemes kopprodukta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti