Krēmsiera lečo ar pakčoja lapām - «Ciemiņš virtuvē» recepte

Receptes ēdieniem, kuru pagatavošanā netiek izmantota cepeškrāsns - tāds ir Raimonda Zommera šīs nedēļas izaicinājums, ciemojoties pie Latvijas Televīzijas programmas „Rīta Panorāma” vadītājas Lindas Krūmiņas. Šefpavārs gatavo trīs ēdienus no produktiem Lindas ledusskapī. Uzkodai top krēmsiera lečo ar pakčoja lapām.

Uzkoda “Krēmsiera lečo ar pakčoja lapu”

3 personām

       Pakčoja lapas – 6 gab.
       Citrons – 1 gab.
       Tomāti – 1 gab.
       Dārzeņu lečo - 2 ēdamkarotes
       Krēmsiers - 2 ēdamkarotes
       Siers – 180 g
       Svaigs baziliks
       Bazilika eļļa – 250 ml
       Sāls
       Piparu maisījums

Pagatavošana

Rūpīgi pārlasa un nomazgā pakčoja lapas, ieliek atsevišķā bļodā, aplej ar bazilika eļļu un uzspiež citrona sulu, apber ar sāli un rūpīgi izviļā.

Krēmsieru liek traukā, pievieno dārzeņu lečo, sāli un citrona sulu, visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā. Sagriež sieru vienādās šķēlēs, savukārt tomātu sagriež plānās šķēlēs.

Uz katra šķīvja izklāj trīs tomāta šķēles, apber ar sāli un pipara maisījumu. Uzlej uz katras porcijas ēdamkaroti bazilika eļļas. Atstāj visu uz 20 minūtēm ledusskapī.

Pasniegšana

Uz šķīvja liek tomāta šķēles, uz tām uzliek trīs tējkarotes krēmsiera/lečo masas, divas pakčoja lapas, atkal krēmsiera/lečo masu, pa virsu izkārto siera šķēles. Aplej ar bazilika eļļu.

Iesaki šo rakstu
0 komentāri
Pievienot komentāru
Jaunākie
Populārākie
Interesanti