Kultūras ziņas

Jāņa Lūsēna vēlā vakara mūzika

Kultūras ziņas

Aizvadīts Valmieras vasaras teātra festivāls

Valmieras drāmas teātris uzsāk 95. sezonu

Valmieras drāmas teātris uzsāk 95. sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jaunā, 95. sezona Valmieras drāmas teātrī sākusies ar lielām pārmaiņām. Teātrim ir jauna mākslinieciskā vadītāja - Indra Roga. Viņa Kultūras akadēmijā jau uzņēmusi jauno aktieru kursu speciāli Valmieras teātrim. Taču, kamēr jauniešu kompānija mācības vēl tikai uzsāk, jaunas sejas uz Valmieras Drāmas teātra skatuves dēļiem redzēsim jau šosezon.

95. jubilejas sezona Valmieras teātrī sākta ar kārtīgu talku. Sakārtota un attīrīta darba vide jauniem radošiem un tālejošiem plāniem, ko īstenot ir apņēmusies teātra jaunā mākslinieciskā vadītāja, režisore Indra Roga. Teātra satura stratēģija tiekot plānota vismaz piecus gadus uz priekšu.

"Mēs šobrīd arī meklējam savējos ne tikai Latvijas režisoru vidū, bet arī citu valstu režisoru vidū, mēģinot dzīvot pēc vienas asinsgrupas. Un tā būtu demokrātiska un draudzīga skatītājiem. Teātris, kur skatītājs var justies kā draugs," teica Roga.

"Ir kaut kādas lietas, ko es jau biju sākusi senāk runāt ar režisoriem. Viens no tādiem ir viesrežisors no Sanktpēterburgas Sergejs Ščipicins. Man patīk tā valoda, kādā viņš mēģina runāt," atzina Valmieras Drāmas teātra direktore Evita Ašeradena.

Repertuāra izvēlē nebūšot ierobežojuma tēmās. Svarīgākais bija un paliks cilvēks un viņa dzīve, nebeidzot par to brīnīties un mīlēt. Par jaunu enerģiju teātrī šosezon gadās arī pieci jauni aktieri.

Valmieras teātris 95. sezonu uzsāks jau 18. augustā ar Elīnas Cērpas jauniestudējumu “Lūcis”. Kopumā plānoti 12 jauniestudējumi. Bet no 16. - 22. augustam teātra kolektīvs ar vairākiem iestudējumiem viesosies Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti