Trīs Nacionālā teātra izrādes novembrī būs skatāmas pēdējo reizi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Trīs Latvijas Nacionālā teātra izrādes – „Laiks un Konveju ģimene”, „Venēcijas tirgotājs” un „Lūgšana resnajai tantei” - novembrī tiks spēlētas pēdējo reizi, lsm.lv pavēstīja teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

No neoficiāliem avotiem tapis zināms, ka izrādes tiek spēlētas pēdējo reizi, jo lēmumu pārcelties uz citu valsti pieņēmusi aktrise Madara Saldovere.

Jau vēstīts, ka pēdējo „Venēcijas tirgotāja” izrādi raidījumu ciklā "Teātris.zip" 8.novembrī tiešraidē translēs Latvijas Televīzija, savukārt „Lūgšanu resnajai tantei” 15.novembrī „Latvijas Mobilais telefons”.

Visilgāk repertuāra ir izrāde „Lūgšana resnajai tantei”, tai pirmizrāde bija 2011.gada 21.aprīlī. Izrāde 2010./2011.gada sezonā ir saņēmusi divus galvenos „Spēlmaņu nakts” apbalvojumus – kā Gada dramatiskā teātra izrāde un Pēteris Krilovs ir saņēmis balvu kā Gada režisors. Izrāde ir par to, kā brālis un māsa – jaunākie no septiņiem Glāsu ģimenes brīnumbērniem – mēģina atklāt Dievu tur, kur citi to neredz un nemeklē.

Lomās: Madara Saldovere, Ģirts Liuziniks, Ivars Kļavinskis, Ināra Slucka, Jānis Vimba. 

Viljama Šekspīra „Venēcijas tirgotājam” Aika Karapetjana režijā teātra repertuārā  ir kopš 2013.gada 31.janvāra. Daudz atzinības par galvenās lomas tēlojumu ir saņēmis Uldis Dumpis.

1596. gadā sarakstītās Šekspīra traģikomēdijas aktualitāte 21. gadsimta sākumā pati kļūst traģikomiska – joprojām nauda cilvēkus ne tikai vieno, bet arī šķir. Ebreju augļotājs Šeiloks un kristiešu tirgotājs Antonio kā divi auni stāv uz laipas un nespēj padot ceļu viens otram. Paldies Dievam, pasaulē bez varas, naudas un paštaisnuma ir arī mīlestība. Šoreiz – jaunekļa Bazanio un princeses Porcijas personās, bet ne tikai.

Lomās: Jānis Vimba, Madara Saldovere, Ieva Aniņa, Madara Botmane, Jānis Skanis, Gundars Grasbergs, Ivars Kļavinskis un Jānis Āmanis.

Džona Boitona Prīstlija „Laiks un Konveju ģimene” Edmunds Freiberga režijā teātra repertuārā ir kopš šā gada 27.februāra. 

Izrādes skatītājus gaida cerību un sapņu pilnais laiks Anglijā tūlīt pēc Pirma pasaules kara. Konveju kuplajā ģimenē notiek Kejas pilngadības svinēšana, un tieši šai vakarā no frontes pārrodas Robins, ko gaida viņa meitene. Visiem skaidrs, ka tagad, kad  karš ir beidzies, cilvēki dzīvos daudz gudrāk un labāk, bez naida, bez alkatības, mīlestībā, apzinoties to, ka dzīvība ir brīnums, ko vērts sargāt.

Lomās: Ināra Slucka, Ivars Kļavinskis, Līga Zeļģe, Ainārs Ančevskis, Madara Saldovere, Agnese Cīrule, Sanita Pušpure, Inga Misāne-Grasberga, Uldis Anže, Egils Melbārdis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti