Starptautiskā konferencē spriedīs par dejas mākslu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgā no 22. līdz 25.novembrim notiks starptautiska dejas nozares konference, ko rīko jaunizveidotais Latvijas Dejas informācijas centrs.

Inta Balode par dejas nozarei veltīto konferenci
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Konference pulcēs dejas jomas profesionāļus no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas un Norvēģijas, un tās mērķis ir veicināt sadarbību un izpratni starp dažādu dejas žanru pārstāvjiem, kā arī iepazīt dejas atbalsta organizācijas modeļus citās valstīs.

Kā norāda viena no konferences rīkotājām, dejas kritiķe Inta Balode, šis ir profesionālās tālākizglītības un integrācijas projekts, kura auditorija pamatā ir dažādu žanru dejas profesionāļi.

„Šīs konferences mērķis ir savest viņus kopā, lai viņi runātu par sev svarīgām lietām no savu žanru perspektīvas un saprastu, ka viņi varbūt tik ļoti nemaz neatšķiras, kā reizēm šķiet," norāda Inta Balode. "Tā kā Kultūras ministrija izdarīja politisku izvēli un izsludināja konkursu par funkciju deleģēšanu dejas nozarē, tad viens no konferences lielajiem blokiem būs par dažādām atbalsta struktūrām un organizācijām, kas atbalsta nozari un māksliniekus ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs. Būs pārstāvji no Dejas informācijas centriem Lietuvā un Norvēģijā, būs dažādu organizāciju cilvēki no Maskavas, Minskas un Igaunijas. Otrs bloks ir dažādu mākslinieku darbu prezentācijas plašākā kontekstā – tie ir darbi, kas apvieno savā darbībā dažādus žanrus. Piemēram, baletu ar laikmetīgo deju vai laikmetīgo ar tautas deju ļoti dažādos veidos.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti