Rīta Panorāma

Intervija ar finanšu ministri Danu Reiznieci –Ozolu

Rīta Panorāma

Angļu Ziemassvētku kēksa recepte

Intervija ar Daigu Gaismiņu – Šiliņu

Šovakar notiks ikgadējā «Spēlmaņu nakts» laureātu apbalvošanas ceremonija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Dailes teātrī šovakar notiks ikgadējā "Spēlmaņu nakts" laureātu apbalvošanas ceremonija. Tās režisors ir Andrejs Žagars, un šoreiz tā ritēs Eduarda Smiļģa 130. jubilejas zīmē.

Kā allaž tiks sumināti aizvadītās sezonas veiksminieki 17 kategorijās, kā arī mūža balvas laureāti – izcilie Dailes teātra aktieri Olga Dreģe un Juris Strenga.

Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāja Daiga Gaismiņa Latvijas Radio atzina, ka tās var būt savā ziņā arī tādas skumjas sajūtas, jo nākas atskatīties uz savu mūžu, “savukārt no kolēģu viedokļa – kā tu nenovērtēsi, ja kāds ir tik daudz un tik skaisti devis”.

Daiga Gaismiņa: Par mūža balvas laureātiem
00:00 / 00:35
Lejuplādēt

No paša rīta 10.00 notiks nominantu brokastis, lai vēlāk aktieri kopīgi brauktu uz kapiem nolikt ziedus pie Smiļģa kapa.

Arī šovakar uz Dailes teātra skatuves būs daudz elementu, kas saistās ar Smiļģi. Pagaidām gan vakara vadītāji paliek noslēpumā, LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pauda Gaismiņa-Šiliņa.

Šogad ir ļoti daudz nominantu dažādās kategorijās, piemēram, nominācijā “Labākais jaunais mākslinieks” ir astoņi nominanti, jo ir ļoti daudz spēcīgu aktieru un žūrijai būtu žēl, ja kāds labs darbs vai aktieris paliktu aiz svītras, jo jauno skatuves mākslinieku lidojums ir bijis ļoti augsts un spēcīgs, uzsvēra Gaismiņa-Šiliņa: “Tas liecina, ka pagājušā sezona ir bijusi spilgta un arī ārzemju speciālisti novērtējuši, ka Latvijas teātris ir ļoti labā un augstā līmenī.”

Katrā teātra sezonā ir ap 120 jauniestudējumiem, iepriekšējā sezonā žūrijai bija jānoskatās 115 jaunas izrādes.

“Rīta Panorāmā” Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāja atklāja, ka “Spēlmaņu nakts” balsojumā ir piedalījušies 7 000 balsotāju, 4 000 nobalsoja internetā, 3 000 pārējos teātros.

Sīvākā konkurence bija starp četrām izrādēm – “Uguns un nakts”, “Asins kāzas” Nacionālajā teātrī, “Portreti. Vilki un avis” Liepājas teātrī un “Brodskis Barišņikovs” Jaunajā Rīgas teātrī.

Arī aktieru kategorijās bija sīva konkurence – no dāmām sacentās Guna Zariņa, Ilze Ķuzule – Skrastiņa un Inese Kučinska, no kungiem – Dainis Grūbe, Egons Dombrovskis un Mihails Barišņikovs.

23. novembrī, atzīmējot teātra mākslinieku pagājušās sezonas sasniegumus, notiks jau 23. “Spēlmaņu nakts” balvu pasniegšanas ceremonija. Tiešraidē to pēc raidījuma "Panorāma" varēs skatīties LTV1.

Šogad teātra svētkus apvienos ar Eduarda Smiļģa 130 gadu jubileju, atceroties ievērojamā režisora un aktiera, izrādes tapšanas haosa pārvaldītāja, radošo lidojumu dzīvē un uz skatuves.  Jau ceturto gadu šīs norises notiek kopā ar mecenātu Borisa un Ināras Teterevu atbalstu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti