Panorāma

Panorāmai 60: G.Janaitis un Ē.Ošs

Panorāma

Simt gadu laikā auto skaits audzis 3000 reižu

Aicina jauniešus stāties JRT aktieru kursā

Pirmoreiz aicina studēt aktiermākslu Hermaņa vadītā aktieru kursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirmo reizi Jaunā Rīgas teātra (JRT) vēsturē izsludināta uzņemšana aktieru kursā. To Latvijas Kultūras akadēmijā vadīs teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis. Jaunā aktieru iesaukuma dēļ pasaulē pieprasītākais latviešu režisors atgriezies Rīgā, jo paralēli jāsāk domāt par repertuāru trim skatuvēm, kas taps teātra īstajā ēkā – Lāčplēša ielā.

Kādi 15 jaunieši tiek gaidīti, lai papildinātu Jaunā Rīgas teātra asinsriti. Ar asprātīgām reklāmām sociālajos tīklos JRT aicina jauniešu studēt un pievienoties viņu kolektīvam.

Hermanis cer, ka sagaidīs kādu Induli no Kokneses vai Užavas, jo JRT aktieri pārsvarā ir no provinces. Kādēļ tā, Hermanim izskaidrojuma nav. Režisors atzīst, ka ir grūti nosaukt aktierim nepieciešamās īpašības, bet kādam talantam ir jābūt, lai vairākas stundas hipnotizētu tūkstoš cilvēku zāli.

Eksāmenā būs jāskaita dzejolis un proza, tāpat jāatbild uz jautājumiem par kultūras procesiem valstī. Hermanis cer, ka atsauksies gana daudz puišu, jo pērn, kad uzņēma Valmieras teātra kursu, meiteņu īpatsvars bija nomācošs. Ja padomju laikā aktieros ar retiem izņēmumiem ņēma garas skaistas meitenes un staltus puišus, tad pašlaik mode ir izmainījusies, atzīst režisors.

Utopiska bija ideja Jaunajam Rīgas teātrim novecot kopā ar skatītāju. Lāčplēša ielā teātrim būs trīs skatuves, un vajadzīgi jauni spēki. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti