Kultūras ziņas

Zelta zirnekļa tīkli un dižā vientulība

Kultūras ziņas

Izdota grāmata par Krišu Salmani

Pirmizrāde teātra uzvedumam "Fotosalons "Bagdāde""

Pirmizrāde teātra uzvedumam «Fotosalons «Bagdāde»»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Svētdien, 4.februārī, Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvoja dokumentālā teātra izrāde “Fotosalons “Bagdāde””. Režisores Elīnas Cērpas izveidotā Irākas foto salona atmosfēru un ikdienu uzbūra aktieri Jana Ļisova un Omārs Albadžare. Iestudējuma galvenais akcents - reta salonfotogrāfiju kolekcija, kas atceļojusi no fotogrāfa Zaīda Jasīna un viņa tēva Bagdādē. Tā bija Elīnas diplomdarba izrāde, absolvējot Amsterdamas Mākslas augstskolas "Das Arts" teātra mākslas maģistrantūras nodaļu.

“Fotosalons”Bagdāde”” ir vieta, kurā patiesa laime un naivums mijas ar bailēm un karu. Aktrise Jana Ļisova spēlē mazliet kautrīgu, zinātkāru, bet arī drosmīgu varoni, kuras vēlme ir izzināt salona apmeklētāju: bērnu, sieviešu, partneru vai jaunlaulāto vizītes aspektus. Protams, ievērojot visas uzvedības normas, kas raksturīgas Austrumu kultūrai.

Aktieris Omārs Albadžare ar spēcīgiem monologiem iepazīstina ar Irākas vēsturi, parādot laikus, kad šajā valstī bija vērojams uzplaukums un visbeidzot ar periodu, kad Sadama Huseina totalitārais režīms izgrauž caurumus irākiešu iekšējā drošības vairogā.

Omārs Albadžare norāda, ka viņa misija bija veidot stāstījumu, kas pēc iespējas vairāk atbilstu realitātei un objektīvajiem vēstures notikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti